En del av den vidsträckta naturen i Selleberga. Foto: Marianne Rönnberg Galmor
OBS! LJUDET ÄR DÅLIGT IKVÄLL PGA ATT VÅRT LJUD KOPPLATS BORT FRÅN SYSTEMET. BJUVSWEEK - POLITIK Sedan 2010 finns en vision, en framtidsplan fr Bjuvs kommun, klubbad av Bjuvs kommunfullmäktige. År 2017 uppgraderades den till Vision 2030. Och nu är det dags för Vision 2040 som för första gången även kommer att omfatta en sk Grönstrukturplan.

En av de tre ”större” frågan på dagordningen för kvällens möte i Bjuvs kommunfullmäktige är ”Förslag till grönstrukturplan för Bjuvs kommun. Det handlar som ordet antyder om grönytor runtom i hela kommunen.

Grönstrukturplanen utgör en del av Bjuvs kommuns arbete med ny översiktsplan samt i att nå de nationella, regionala och lokala miljö- och folkhälsomålen. Det finns ingen grönstrukturplan i Bjuvs kommun sedan tidigare. Grönstrukturplan är således ett helt nytt dokument.

En av remissinstanserna inför framställandet av grönstrukturplanen är Byggnadsnämnden. Som att döma av sitt svar visserligen håller med tjänstemännen i stort men samtidigt påpekar:

- Byggnadsnämnden anser sig inte ha varit delaktig i arbetet med grönstrukturplanen. Byggnadsnämndens uppfattning är att deras kunskap och deltagande vid framtagandet av grönstrukturplanen och den strategiska handlingsplanen hade medfört att målkonflikter kan identifieras och hanteras mellan olika intressen i ett tidigt stadium i arbetet.

OM invändningen återspeglas i kvällen debatt får vi följa i Bjuvsnytt-Bjuvsweeks direktsändning från klockan 19.00. (www.bjuvsnytt.se.)

När Grönytorna är färdigdiskuterade och beslut fattat i frågan fortsätter kvällens möte bl.a. med ”Årsredovisning Kommunalförbundet Medelpunkten 2021” samt ”Årsredovisning för Söderåsens samordningsförbund 2021”.

Välkommen in hos oss och titta och lyssna. Kamerorna rullar som vanligt från cirka 18.50 på www.bjuvsnytt.se.

Marianne Rönnberg Galmor
Lasse Nielsen


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.