Parkstyrelsen 1909. Har du namn på herrarna så hör av dig till: marianne@bjuvsweek.se.
KULTUR Det tog ett tag men nu är det klart. Billesholms Folkets Parks ansökan om sk Leaderpengar för att kunna renovera har nu beviljats av Jordbruksverket, den myndighet i Sverige som administrerar EU-medel för landsbygdsprojekt.

Totalt är den summa som Parkens styrelse bedömt sig behöva för att i första hand renovera scenen och entrén på tre miljoner kronor. Parken själv ska förutom Leaderpengarna själv gå in med 400 000 kronor. Bjuvs kommun bidrar med ytterligare 500 000 kronor.

Parken håller för sina andelsägare 2023 års stämma söndagen den 4 juni klockan 14.00. Inbjudan lär vara på väg. Det godkända bidraget lär bli ett samtalsämne såväl som den kritik som lekmannarevisor Rune Ahlberg nyligen framfört mot ordförande Kenneth Bolinder (SD). För brister i såväl Parkens administration som finanser. Skäl till att Rune Ahlberg i media (HD) sagt att han inte har för avsikt att bevilja ansvarsfrihet för ordföranden.

Kenneth Bolinder har valt att inte kommentera Rune Ahlbergs utspel i media.

Parkens historia och betydelse
Parken anlades 1898 av arbetarrörelsen och har under många år varit mötesplats för såväl sina andelsägare som för traktens nöjessugna. Under 1900-talet, före Internet, Spotify etc, turnerade Sveriges alla populära artister för att nå ut med sin musik och då var också Billesholms Folkets Park en scen värd att beträda. Och många är de som dansat i Rotundan och framträtt på den stora utomhusscenen. För att inte nämna alla de som träffat kärleken här.

Uppkoppling i Parken
Kultur- och fritidsnämnden beviljade 2022 också bidrag på 100 000 kronor till Billesholms Arbetares Fastighetsförening för att fiberuppkoppling ska kunna dras till Folkets Park. Som ett villkor för bidraget ska det arrangeras minst två nya kulturarrangemang i Parken under 2023.

Fotnot: Parken drivs formellt av föreningen Billesholms arbetares fastighetsförening. I vilken Kenneth Bolinder alltså är ordförande.

Här kan du läsa om Parkens historia.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.