Ett gäng på fem erfarna skejtare, cyklister, inlines-åkare, vertikalåkare m.m. utsågs för att bistå kommunens ansvariga för bygget av en skejt- och lekpark med sina expertråd. Från vänster Daniel Lewandowski, Nenad Mijajlovic´, Christoffer Otterström och sittande Håkan Holmström och Robin Johannesen. Foto: Bjuvnytt.

BJUVS KOMMUN Här är gänget som ska se till så att den planerade skejt- och lekparken fungerar som förväntat. På onsdagkvällen träffade ett 25-tal ungdomar de ansvariga från kommunen och valde då de fem som sina representanter.

Kommunpolitikerna har, som vi tidigare berättat, bestämt att en skejtpark ska byggas någonstans i Bjuv. Två och en halv miljon kronor är avsatta för projektet och det gäller att parken blir unik för Bjuv, så att de så kallade brukarna inte ratar den.

- Egentligen ska vi säga skejt- och lekpark, sa Stefan Sjölin, chef för gatu- och parkenheten, som tillsammans med Gulistan Batak, t.f. byggnadschef, ledde mötet med ungdomarna. Skejtarna ska kunna och vilja vara här. Men det ska också andra grupper med litet andra fritidsintressen.

- Vi har stämt av med företag som byggt skejtparker och det är tveklöst så att Bjuv ska bygga något eget och unikt. Vi har också fått rådet att ha brukarna med från start och det är därför vi är här ikväll, fortsatte Stefan Sjölin.

- Ja, det är jätteviktigt, svarade en enig publik. Det finns parker som inte fungerar för att inte de som ska använda den har fått vara med och påverka utformningen.

Experternas afton
Skejt, sparkcykel, BMX, vertåkare, streetåkare, inlines, halfpipe. Bowl med olika höjder, street-yta, plattform, vertikal länk, rails. Specialuttrycken duggade tätt under mötet.

- Glöm inte belysning, bänkar och att parken ska ligga lättillgängligt med bra parkeringsmöjligheter.

I USA kan en skejtpark se ut så här. Inte bara skejtare använder anläggningen utan den är avsedd även för en rad andra aktiviteter som kan utövas på slät betong. Foto: Wikimedia.

Alla som kommit - två flickor och resten pojkar och män - fick efter den korta presentationen vara med i ett stort grupparbete som ledde till att kommunrepresentanterna kunde gå hem med en rad viktiga synpunkter och förslag i bagaget.

Var ska parken vara?
- Vi hoppas att den kan byggas på Mejeritomten, sa Gulistan Batak till bjuvsnytt.se. Den skulle passa fint in i parken och i vår plan på att förnya centrum.

- Tomten ligger mitt i centrum med närhet både till stationen och parkering. Och det är mycket viktigt. Vi bygger ju för de unga i Bjuv - men också för att ungdomar från andra orter ska vilja resa hit och använda vår park. Rätt uppbyggd kan parken bli en riktigt publikmagnet som drar folk till Bjuv, avslutade Gulistan Batak.

Skejt- och lekparken ska vara färdig till årsskiftet 2013-2014.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.