SÖDERÅSEN Länsstyrelsen i Skåne län vill skapa ett nytt naturreservat längs Hallabäckens dalgång som löper både genom Bjuvs och Svalövs kommuner. Nu har markägare, myndigheter m.fl. till den 30 april på sig, att yttra sig om förslaget samt inkomma med eventuella ersättnings- eller inlösenkrav.

Länsstyrelsen i Skåne län har utarbetat förslag till bildande av och skötselplan för naturreservatet Hallabäckens dalgång på en rad fastigheter i Åvarp i Bjuvs kommun samt ett antal fastigheter som Bauseröd, Killegården, Stubbaröd och Lökagården,  i Svalövs kommun.

Marken det gäller ägs av staten, enskilda och samfälligheter och ligger cirka 7 km västsydväst om Bjuv och cirka 14,5 km norr om Svalöv.

Innan beslut om bildande av naturreservat sker ska Länsstyrelsen förelägga ägare, innehavare,  arrendatorer, jaktarrendatorer m.fl. andra med särskild rätt till brukande av marken att inom viss tid yttra sig över förslaget.

Innan en myndighet fattar ett beslut som kan leda till ersättning får myndigheten förelägga den som vill göra anspråk på betalning eller inlösen att inom en viss tid, minst två månader, anmäla sitt anspråk och ange sina yrkanden vid påföljd att rätten till talan annars förloras, meddelar Länsstyrelsen vidare. Länsstyrelsen erinrar om att rätten till ersättning eller inlösen går förlorad om inte föreläggandet följs.

Länsstyrelsen ska även samråda med ett antal myndigheter i om områdesskydd enligt miljöbalken m.m.

Erinran mot förslaget och skötselplanen ska vara Länsstyrelsen i Skåne län tillhanda senast den 30 april.

Varför naturreservat?
Syftet med naturreservatet är att bevara, utveckla och restaurera en ädellövskog, som är mycket rik på död lövved och som har inslag av andra lövträd, skriver Länsstyrelsen. Bevara, restaurera och underlätta etablering för de arter, i synnerhet hotade arter, som är beroende av ädellövskog. Bevara områdets hydrologi. Bevara och restaurera naturbetesmarker inom området samt också främja det rörliga friluftslivet, utan att det påverkar områdets naturvärden negativt.

 

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.