VALET 2014 Nu har Kristdemokraterna i Bjuv hållit årsmöte och bland annat bestämt hur ledningen för partiet lokalt ska se ut framöver. Ändringar är dock fortfarande möjliga om någon så önskar, hälsar ledningen.

Vid årsmötesförhandlingarna gavs ansvarsfrihet till styrelsen för det gångna året och omval gjordes för nästan alla förtroendeposter. Hela styrelsen blev omvald med Urban Berglund som ordförande, Fredrik Johansson som vice ordförande och Maria Berglund, Jennie Malmgren och Ann-Britt Lord som styrelseledamöter.

På valbar plats
På årsmötet togs också beslut om valsedeln till kommunfullmäktigevalet i september 2014. Valsedeln påminner mycket om den från förra valet, då de främsta namnen fått förnyat förtroende.

Fler namn kan tillkomma innan valsedeln spikas definitivt men mycket talar för följande utseende:

  1. Urban Berglund
  2. Fredrik Johansson
  3. Maria Berglund
  4. Jennie Malmgren
  5. Bo Berglund
  6. Ann-Britt Lord
  7.  Ingegärd Berglund
  8. Gunnel Ståhl
  9. Ann-Marie Johansson

 

- Kristdemokraterna i Bjuv har på senare tid fått flera nya medlemmar, bl a något besvikna moderater och vi hoppas att några nya ska våga ta steget att stå med på valsedeln, säger Urban Berglund.

- Det blir i så fall fråga om att lägga till ytterligare namn, tillägger han.

Kristdemokraterna är ett parti med starkt stöd från barnfamiljer och kvinnor vilket också speglas i valsedelns utformning, enligt KD-ledaren.

Tänkbart ledarbyte
Urban Berglund har sagt till medlemmarna att han gärna träder tillbaka till förmån för de yngre kandidaterna. Ett sådant steg har av allt att döma ännu dock inte aktualiserats.

- Eftersom jag känt starkt stöd från medlemmarna att fortsätta ännu en period har beslutet varit lätt att ta och jag känner också att jag fortfarande har en hel del att bidra med i den kommunala politiken, säger Urban Berglund. Det är mycket intressant att ta del i en kommuns styrning och fler borde engagera sig politiskt, fortsätter han.

Var med och påverka
- Vi ska vara tacksamma för att vi har ett bra demokratiskt system i Sverige. Även om man inte vill ha någon framträdande roll så kan man ju vara med och påverka via sitt politiska parti, avslutar Urban Berglund.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.