POLITIK Bjuvsnytts artikel på tisdagen om att tjänstemän i kommunhuset inte lämnat ut de handlingar som revisionen begärt väckte starka reaktioner bla hos Moderaterna Bjuv.

På kommunfullmäktige i Bjuv den 29/11 framfördes kritik från revisorn Linus Aldefors från E&Y som inte fått ut begärda handlingar. I artikel publicerad på Bjuvsnytt.se den 7/12 framkommer nya uppgifter om att det är fastighetschefen, tekniska chefen samt kommundirektören som alla tre tillfrågats, men underlåtit sig att svara – vilket är helt förkastligt.

Det framkommer många kloka synpunkter i revisorernas rapport och vi vill poängtera att dessa granskningar är av godo för att göra kommunen bättre. Då måste man också från tjänstemännens sida vara behjälplig och svara på de frågor som revisorerna har. Allt annat är direkt underkänt.

Vid sammanträde i kommunstyrelsen den 13/10 fanns revisionens rapport med under punkten anmälningar och vi i Moderaterna lyfte då fram vår synpunkt att de brister och slutsatser som rapporteras är allvarliga och måste undersökas och besvaras. Att sedan tjänstemännen inte kan prestera ett svar på kommunfullmäktige den 29 november är inte godkänt – speciellt som kommundirektören närvarade fysiskt på mötet.

En ännu märkligare omständighet i fallet är att tjänstemännen bara dagar senare presenterar ett svar till kommunstyrelsens arbetsutskott som är daterat den 23 november – alltså före kommunfullmäktige ägde rum. Detta svar var enligt oss i Moderaterna av sådan art att vi inte kunde ställa oss bakom det då det innehöll direkta sakfel i svaren samt inte besvarade frågan om vem som beslutat om att inte svara revisorerna samt varför. Vårt avståndstagande fick följden att svaret drogs tillbaka och något nytt svar har ännu inte presenterats.

Att inte lämna ut handlingarna är helt oacceptabelt och skadar förtroendet för kommunens förvaltning. Kommundirektören som högst ansvarige tjänsteman måste nu besvara frågan varför revisorerna inte fått ut begärda handlingar.

Jörgen Johnsson och Matthias Åkesson

Moderaterna i Bjuv


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.