KYRKAN OCH POLITIKEN Ser man på vilka som nu tagit plats i Bjuvs församlings nya Kyrkoråd respektive Kyrkofullmäktige så skulle man kunna tro att man hamnat i Bjuvs kommunfullmäktige. För visst klingar namn som Anders Månsson, Stefan Svalö, Kenneth Bolinder och Fredrik Johansson bekant. Liksom Susanne Bakken.

Egentligen förstår jag inte vad socialdemokraterna gör i kyrkan. Var inte själva grunden till skilsmässan kyrka-stat att politik INTE skulle utövas i kyrkorummen? Var inte det socialdemokratiska folkhemmet svaret på att folk inte skulle behöva gå till kyrkan och be Gud om hjälp?

Uppenbarligen delar inte Socialdemokraterna denna uppfattning. Varken centralt eller lokalt. Men som jag ser det så blev Svenska kyrkan den nya politiska tummelplatsen för S den dag då ledningen i huvudstaden insåg att Sverigedemokraterna börjat vinna mark där Socialdemokraterna och Vänstern inte sedan länge fiskade röster.

Själv brukar jag säga att fd LO-basen Vanja Lundby-Wedin hade kunnat bli ärkebiskop med tanke på hur hon och partiet både intog och erövrade kyrkoutrymmet i samband med - inte det senaste men kyrkovalet dessförinnan.

Också i Bjuvs församling märks förändringen. Visserligen vann POSK det senaste kyrkovalet men namnen på motståndarsidan S talar sitt tydliga språk. Och en viss oro finns i leden för att kyrkoverksamheten i och med de aktiva politikerna som förlorat den politiska makten i Kommunfullmäktige ska återinföra det politiska spelet i församlingsarbetet istället.

På tisdagskvällen beslutades det om vilka personer som nu ska sitta i Bjuvs församlings högsta beslutande organ:

KYRKORÅDET

Kenneth Bolinder POSK - Ordförande

Susanne  Bakken POSK - 1:e vice ordf

Stefan Svalö S - 2:e vice ordf

Anders Månsson S, Susanne Ohlsson S - ordinarie ledamöter

 

KYRKOFULLLMÄKTIGE

? Ordförande

 

 

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.