{mp4}trainbillesholm{/mp4}

 
JÄRNVÄG Igår lördag den 11 december invigdes Billesholms järnvägsstation på så sätt att tåg än en gång i historian stannar här.

Folket samlades från klockan 11.00. Strax efter 12.00 skedde den officiella invigningen med tal av kommunalrådet Mikael Henrysson.

Det har gått att få biljetter till "jungfrufärden" hela veckan på biblioteket. Men i sista stund satte självaste Coronas P för de förväntansfulla resenärerna. Med kom bara några politiker! Synd att inte stationens räddare nr 1 - Emil Lord - är med.
Billesholms järnvägsstation några dagar före dagens invigning. Nu nästan lika ståtlig som den dagen då det begav sig för första gången. Och med några kvistar på den folkkära Eken i förgrunden. Eken som inte får fällas - inte ens för allt smör i Småland!
Själv hade jag som född Billesholmare gärna också åkt med. Inte minst för att återuppväcka minnen från ungdomen. Då jag bla åkte till skolan med tåget - eller snarare rälsbussen - från och till Billesholm.

 

Men idag firas min födelsedag och att lämna gästerna ensamma låter sig inte göras.

Är du med på stationen och tåget och vill att vi publicerar dina foton från festen så publicerar vi mer än gärna. Klistra in i kommentarsfältet eller skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Glöm inte Emil Lords insats
Billesholms järnvägsstation stod länge och förföll. Den såldes till olika intressenter, även ett privat företag som lovade renovera själva huset till orginalskick. Det visade sig vara ett tomt löfte.

Men det fanns en person som aldrig någonsin gav upp på stationen. Emil Lord, som idag tyvärr inte längre finns bland oss och som därför inte kan stå där främst i ledet när tåget stannar.

Jag vill dock särskilt nämna just Emil denna dag. För det var han som startade FB-sidan Rädda Billesholms Järnvägsstation. En sida som bytt namn men som för oss som varit med ett tag fortfarande finns färskt i minnet. Emil startade sidan som en del av sitt djupa engagemang för Billesholm - där han bodde. Han var även politiskt engagerad i kommunen men det är idag särskilt för sin kamp för att inte stationshuset i Billesholm skulle rivas, som jag vill hedra honom. Vila i frid kära Emil! Jag hoppas du ser invigningen däriuppe från din plats bland molnen.


Mycket nöje! önskar vi på bjuvsnytt.se er som har möjlighet att hänga med in real life!

Marianne Rönnberg Galmor

 
 
 

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.