BJUVS KOMMUN Över 100 000 människor har dödats i inbördeskriget i Syrien och 9 miljoner är i behov av stöd. Modeintresserade invånare i Bjuv har på sitt sätt bidragit till att lindra några av dessa människors nöd.

Framför är de nödställda människorna i Syrien i behov av hälso- och sjukvård, mat och rent vatten och filtar, madrasser, hygienartiklar, köksutrustning och annat för att klara vardagen, heter det i ett pressmeddelande från Röda Korset Bjuv.

RK-kretsen har ett eget sätt att tillsammans med företag i kommunen hjälpa till att få ihop pengar att skicka till katastrofdrabbade. Man vänder sig helt enkelt till den modeintresserade publiken i hela Bjuvs kommun.

- För att bidra till att lindra den mänskliga nöden i krigsområden arrangerar vi bland annat modevisningar, berättar Ralph Wingren och övriga företrädare för Röda Korset Bjuv.

Visningarna har visat sig vara inkomstbringande arrangemang. För år 2013 kunde Röda Korset I Bjuv med hjälp av dessa skänka över 30 000 kronor till pågående krigstillstånd i världen, främst Syrien.

Föreningen skänkte därutöver efter insamlingar också 35 000 till katastrofen på Filippinerna.

Nästa tillfälle att i dessa sammanhang bidra är den 9 april klockan 19.30. För mer info kontakta Röda Korset/Ralph Wingren / 042-83233 / 070-5583234 / Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.