POLITIK På måndagskvällen meddelade Framstegspartiet i Bjuv att man tillsatt en interimstyrelse bestående av åtta personer.

För en tid sedan tillkännagavs det att det nygamla partiet Framstegspartiet återbildats. Först ut med nyheten var Tomas Olsson från Ekeby. Några dagar senare anslöt sig även Allan Jönsson, dittills ledare för SD i Bjuv.

På måndagen höll Framstegspartiet möte och då tillsattes en interimstyrelse. Nio medlemmar av 16 var på plats vid tillfället.

Styrelsen ser ut som följer:

Allan Jönsson, Bjuv – ordförande, Daniel Palmqvist, Billesholm – vice ordförande, Tomas  Olsson, Ekeby – ledamot, Johnny Sködt, Bjuv – styrelsesuppleant och Jan Ängemo, Bjuv – styrelsesuppleant.

Bernt Jönsson, Bjuv – revisor, Bert-Ove Rasmussen, Bjuv – revisor. Revisorerna utgör även valberedningen. Jonas Nilsson, Bjuv – revisorssuppleant.

Fortsätter värva
Allan Jönsson m.fl. medlemmar i Framstegspartiet har den senaste tiden synts runt om i trakten, i full färd med att värva medlemmar. Målet har varit att få 1 500 namnunderskrifter samt att gå till notarius publicus för att registrera partiet till Riksdagen.

Men tiden har runnit ut och nu sparas de redan insamlade namnen, samtidigt som värvningen fortsätter.

- De namn vi fått ska inte gå till spillo men nu siktar vi på att ha allting registrerat och färdigt  - inte till valet i september men till nästa val – 2018, säger Allan Jönsson.

Den nyblivne Framstegspartiledaren ser fram emot valet i år. För närvarande har partiet 16 medlemmar. Styrelser är på plats på ett antal orter i landet som Göteborg, Jönköping, Uddevalla, Borås, Malmö, Burlöv, Hörby, Östersund och Bräcke, enligt Allan Jönsson.

- Minst lika många till är på gång, säger han.Tiden framåt kommer att bli händelserik och det blir ett mycket spännande val för Bjuv, säger han. Det har bildats ett nytt parti, vänstern växer osv. I Bjuv finns just nu alla ingredienser för ett riktigt rafflande valdrama, avslutar Allan Jönsson.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.