Klädkammaren har hittills funnits inrymd i en fd lägenhet på ovanvåningen i Billesholms kyrka. Foto: Bjuvs församling.
 
BJUVS FÖRSAMLING Den diakonala verksamheten Klädkammaren i Billesholm förändras från den 16 april. Hjälpbehövande ska till församlingsväxeln i Bjuv och i förväg beställa vad man behöver. Utlämning sker en timme i veckan i Billesholm och en i Bjuv.

I samband med hela omorganisationen av Bjuvs församlings verksamhet har frågan om Klädkammaren i Billesholms kyrka ska vara kvar eller inte, dykt upp med jämna mellanrum i debatten. Den nya ordningen tyder på att den ska finnas kvar.

Klädkammaren är en plats dit människor med behov av hjälp kunnat ta sig för att få gratis kläder och den har bland de behövande givetvis varit populär. Samtidigt har det inom församlingen rests frågetecken och kritiska röster kring att kyrkan delar ut gratis kläder åt folk.

I samband med personalförändringar i Billesholm nyligen har olika modeller för verksamheten prövats och nyligen meddelade Bjuvs församling officiellt att man nu antagit nya regler för hur utskänkningen av kläder etc ska skötas. Klädkammaren blir alltså kvar, fast under en tämligen ny skepnad. Från den 16 april gäller följande:

"En akuthjälp"
VId akut behov av kläder, så ringer man från och med den 16 april till församlingens expedition, tel. 042 – 85650, kl. 8–12, 13–14 och uppger vilken typ av kläder och vilka storlekar man behöver. Kyrkans personal samlar sedan ihop det som beställts och packar det i lämplig form för avhämtning.

Utlämning sker kommande onsdag i Billesholm mellan kl 10 – 11 och i Bjuv mellan kl 11 – 12.

Inlämning  
Den som vill lämna gåvor till Bjuvs församlings diakonala verksamhet i Klädkammaren kan göra det under samma tider men kläderna ska vara hela och rena.

- Vill du lämna större mängder, kontakta oss i förväg, heter det på församlingens hemsida.

Operativt ansvarig för Klädkammaren är pastorsadjunkt Charles Hägg, som vikarierar för tjänstlediga Andrea Olming. Han berättar om förändringarna:

"Förbättrad service"
- Det nya är en förbättring sedan tidigare. Nu kan man även hämta paket i Bjuv och det gick ju inte tidigare utan då måste man ta sig till Billesholm.

- Och förutom att ringa, som kanske är det vanligaste, kan man även mejla till församlingen i Bjuv, om man behöver något, tillägger han.

Rykten om att det förekommit bråk kring verksamheten för att behövande känt sig illa behandlade är inget som nått Charles Hägg. Ett externt skyddsombud har vid ett tillfälle för en tid sedan besökt Klädkammaren men resultatet av det är inget Carles Hägg har någon vetskap om och följdaktligen inte heller något som ligger bakom förändringen.

- Bakom beslutet att ändra öppettider och distributionssätt i Klädkammaren ligger ingenting annat än att vi vill att det ska fungera bättre. Att det ska bli en bättre service som ska komma de behövande till del, avslutar han.

Text Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.