SKOLAN Skolinspektionen har i april i år tagit emot en anmälan från vårdnadshavaren till en elev som då gick på Varagårdsskolan i Bjuv. Inspektionen kräver nu att kommunen vidtar åtgärder så att elevens rätt till särskilt stöd tillgodoses.
I Skolinspektionens krav ingår att:

Rektor ska säkerställa att den aktuella elevens behov av särskilt stöd skyndsamt utreds och att tt de vidtagna åtgärderna senast den 1 december 2015 redovisas skriftligt till Skolinspektionen.

Skolinspektionen avstår från att ingripa vad gäller disciplinära åtgärder eftersom det inte är ”visat att Bjuvs kommun brutit mot bestämmelserna om information och samarbete mellan skola och hem”.

Anmälaren har uppgett bland annat följande:

- X har inte fått det stöd hen behöver för att kunna tillgodogöra sig sin utbildning och det har lett till en negativ spiral där X börjat komma försent till lektioner, struntat i att göra sina läxor, bara fått skäll både i skolan och hemma och nu mår dåligt på grund av sin skolsituation.

Återkopplingen från skolan har enligt anmälaren varit uteslutande negativ. Inklusive att elev och målsman alldeles för sent fått besked om när betyg skulle sänkas respektive inte fått chans att läsa upp sina betyg till godkänt. Eleven har istället för att få delta i undervisningen fått ”ledig tid”.

Det har även i övrigt ansetts att det funnits brister i information och samarbete mellan skola och hem.

Bjuvs kommun har i maj i år svarat inspektionen med att redogöra för de åtgärder skolan har vidtagit och det har också upprättats ett sk åtgärdsprogram.Uppföljning av åtgärdsprogram har också skett.

- Skolinspektionen kan vid en samlad bedömning av utredningen i ärendet inte

finna det visat att Bjuvs kommun inte har följt författningarnas krav, heter det i skrivelsen.

- Skolinspektionen förutsätter emellertid att Bjuvs kommun fortsätter att göra ansträngningar så att samarbetet och informationsutbytet mellan skola och vårdnadshavare fortsättningsvis ska fungera tillfredsställande för båda parter.

Skolinspektionen kräver att Bjuvs kommun senast den l december 2015 ska vidta åtgärder så att elevens rätt till särskilt stöd tillgodoses och att bestämmelserna om disciplinära åtgärder följs.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.