BJUVS KOMMUN Bjuvs kommun ligger i framkant när det gäller både tryggheten och utbudet av aktiviteter i särskilt boende. De särskilda boendena höga betyg i årets öppna jämförelse, meddelar Arvo Hellman, ordförande för Vård och Omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

Fokus i den nationella, årliga rapporten från Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är Sammanhållen vård och omsorg för de mest sjuka äldre.

- I denna rapport utmärker sig Bjuvs kommun mycket positivt i en rad sammanhang, säger Arvo Hellman. Bland annat har tryggheten i särskilt boende ökat med 21 procent under det senaste året vilket placerar Bjuvs kommun på 12:e plats bland Sveriges 290 kommuner.

Även andelen som är mycket eller ganska nöjda med aktiviteterna som erbjuds har ökat från 68 procent till 77 procent – vilket ger Bjuv en 13:e plats i landet.

Betyget för maten som serveras på äldreboendena har också höjts – från 75 till 87 procent – vilket räcker till en 22:a-plats på rikslistan.

- Själva måltidsmiljön fick också bra betyg, säger Arvo Hellman. Och sammantaget har antalet nöjda med sitt särskilda boende ökat från 87 procent till 89 och det ger oss plats 30 på skalan av 290 kommuner.

Syftet med de öppna jämförelserna är att skapa öppen het och en förbättrad insyn i den offentligt finansierade vården och omsorgen samt att ge underlag för förbättring, uppföljning, analys och lärande.

- Detta har vi socialdemokrater i vård och omsorg strävat efter för att ge resurser och att ha bra personal ger en bättre äldreomsorg.  Vilket våra äldre är värda, avslutar Arvo Hellman.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.