POLISEN Den nya polisorganisationen börjar komma på plats. Inte minst i Bjuv och Åstorp där den nye kommunpolisen heter Bo Blixt.
Fram till utgången av 2004 var Bjuv ett eget närpolisområde liksom Åstorp. Sedan bildades Närpolisen Söderåsen. Nu omorganiserar Polisen igen och t.ex. så ska Perstorp från den 4 april tillhöra Lokalpolisen Söderåsen medan Örkelljunga övergår till Ängelholm.

 

En som dock inte verkar påverkas av alla dessa turer är Bo Blixt, polis i Bjuv i många år hittills, och som nu dyker upp i rollen som kommunpolis både för Bjuv och Åstorp.

Vad har han för nya idéer för polisarbetet i området han redan kan både utan och innan?

- Jag har sedan lång tid ett gott samarbete med kommunledningen i Bjuv, både på politisk och tjänstemannanivå, säger Bo Blixt.

- Så det jag först ska ta itu med är att bygga samma nätverk med motsvarande instanser i Åstorp.

Mellan polisen och kommunen finns det en samverkansöverenskommelse vilket betyder att de två samarbetar kring olika problemområden. Inte fysiska men väl kring saker som man gemensamt anser bör tas under särskild behandling. Och där även medborgarna ska inbjudas att delta i arbetet.

Det finns onekligen områden att ta tag i. Bo Blixt berättar att Bjuv, liksom de flesta andra småorter i landet, lider av s.k. mängdbrott, som småstölder, inbrott, bränder etc. Samt olika trafiksituationer som alltid toppar listan när den årliga trygghetsmätningen görs.

- En fråga jag ska driva är att utveckla konceptet Grannsamverkan, säger Bo Blixt, på tal om mängdbrotten.

Medborgarlöften
Bo Blixt säger också att han vill satsa på det som kallas medborgarlöften men vilket område det konkret ska röra sig om är alldeles för tidigt att säga. Eftersom omorganisationen knappast är klar ännu.

- Under 2016 kommer vi inom Lokalpolisen Söderåsen att lyfta fram ETT medborgarlöfte och fokusera på att lösa det, säger Bo Blixt. Sedan är det sagt att vi varje år ska lyfta fram 1-2 per kommun.

- I Bjuv skulle man tex särskilt kunna uppmärksamma Torget eller kanske ha hastighetskontroller, säger Blixt. Men som sagt, detta är inget i kommit igång och diskutera ännu och därför ligger beslutet fortfarande en bit fram i tiden.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.