POLITIK - BJUVSWEEK Både Mikael Henrysson och Pia Trollehjelm föreslås av SD:s partidistrikt i Skåne som kandidater till uppdrag för det nordvästra regionsdistriktet. Trollehjelm siktar också på en riksdagsplats.

Mikael Henrysson (SD) är idag kommunalråd i Bjuvs kommun, dvs det är han som är "Bjuvs ansikte utåt" i politiska sammanhang.

Hans partikollega Pia Trollehjelm är ordförande i Bjuvs kommuns högsta politiska organ Kommunfullmäktige. Där den samlade kretsen av förtroendevalda politiker i till slut avgör kommunens framtid under innevarande valperiod.

Om dessa två företrädare i september väljs in i regionen för Sverigedemokraterna - hur går det då med Bjuvspolitiken?

Kan man vara kommunalråd respektive fullmäktigeordförande  parallellt med ett uppdrag i regionen? Hinns det med?

När socialdemokraten och förre kommunalrådet Stefan Svalö för några mandatperioder sedan valdes till regionråd i Malmö lämnade han över Bjuvspolitiken till partikamraten Anders Månsson. Uppdragen medgav inte plats åt ytterligare arbete.

Vilka uppdrag som faktiskt väntar Mikael Henrysson och Pia Trollehjelm är i skrivandets stund inte känt. Det avgörs förstås i valet den 11 september. Och om de går att kombinera med att driva politik i Bjuvs kommun återstår därför helt enkelt också att se.

- Jag kandiderar till regionen, säger Mikael Henrysson. Inte för att jag vill ha någon toppost utan för att få insikt i vad som händer. Det som beslutas där har stor påverkan på kommunerna och jag vill veta vad som händer när det händer.

- Och att vara med i regionpolitiken går alldeles utmärkt att kombinera med det kommunala uppdraget som kommunalråd, fortsätter Mikael Henrysson. Det finns tid för båda delar.

Kandiderar du och Pia Trollehjelm till riksdagen också, frågar jag.

- Inte jag. Men Pia gör det, svarar Mikael Henrysson.

- Och det är inga problem att hinna med både att vara ordförande i Kommunfullmäktige och sitta i riksdagen, fortsätter han. Det gäller bara att hon är ledig när våra möten i Bjuv äger rum. Och hinner flyga hem.

 

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.