POLITIK-EKONOMI Den delårsrapport som var tänkt att godtas på Kommunstyrelsemötet den 9 september blev återremitterad p.g.a. felräkning på en rad punkter. Nu har siffrorna gåtts igenom igen och behandlas på ett extrainsatt KS-möte den 22 september.
Det mesta var som vanligt på mötet i Kommunstyrelsen (KS) den 9 september. Paragraf 4 handlade om delårsrapporten per den 30 juni 2015, framtagen av tjänstemännen på kommunens ekonomiavdelning, och de flesta förutsatte att siffrorna var korrekta.

Men när punkten kom upp opponerade sig Moderaterna direkt. De hävdade på post efter post att siffrorna var felaktiga. En genomgång på plats visade också att oppositionen hade rätt i sina påståenden och mötet ajournerades.

Ekonomichef Kenneth Jönsson som närvarade på mötet kunde inte förklara varför så mycket i rapporten var fel och sa att han måste gå tillbaka till sina tjänstemän och kolla.

När mötet återupptogs hade hela majoriteten insett att dokumentet var missvisande och därför beslutades att återremittera ärendet för ny beredning i kommunhuset.

I skrivandets stund har ekonomichef Kenneth Jönsson inlämnat en ny tjänsteskrivelse som säger att man nu räknat om – och får man anta rätt – så att KS nu kan godkänna den.

Månsson besviken
Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande, lär ha sett ganska snopen ut när felen var ett faktum.

- Jag blev inte bara snopen, säger han. Utan väldigt besviken. Det var ju fel på så många olika håll men som kommunstyrelsens ordförande är det ju inte min uppgift att nagelfara varje siffra.

- Sådant här SKA bara vara rätt. Så att vi som politiker kan sköta vår uppgift. Som är att diskutera och ta ställning till vad pengarna ska användas till.

Den nya delårsrapporten kommer att behandlas på ett extrainsatt Kommunstyrelsemöte den 22 september.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.