FÖRETAGSKLIMAT 2015 års ranking av företagsklimatet i alla kommuner visar en negativ trend för Skåne där endast 13 av 33 förbättrar sina placeringar. Bjuv tillhör ligan som sjunkit sedan förra mätningen.
Det är femte året i rad de skånska kommunerna backar totalt. Men det finns ljusglimtar – Burlöv är årets skånska raket, Vellinge är tillbaka på pallplatsen och Kävlinge och Höganäs är nya på rikets tio i topplista.

I Malmö förklarar Rolf Elmér, regionchef Svenskt Näringsliv Skåne, att grunden till fallet är den oro som många företagare känner inför den ökande konkurrens de möter från kommunal verksamhet och signaler om att det kommer öka. Malmö ligger till exempel nu på plats 214 i riket vad gäller kommunens konkurrens med privata företag.

- Den så kallade ”Vita jobbmodellen” vid upphandlingar och att privata företag inom välfärden inte är välkomna vittnar inte om goda attityder till företagande och det är bekymmersamt för framtiden, säger Rolf Elmér.

Åstorp går fram
Nordvästra Skåne ligger fortsatt bra till med Höganäs i topp och Ängelholm samt Helsingborg på den översta delen av listan. Helsingborg tappar något men är även i fortsättningen, förutom storstäderna, bästa stad i riket med över 100 000 invånare. Åstorp går fram 17 platser till 114 medan Klippan backar 28 till plats 143, i övrigt ganska oförändrat.

Jumbo i Skåne är återigen Simrishamn, en plats de med något undantag haft i många år. Attityderna till företagare är enligt företagarna själva bland de sämsta i Sverige.

Hur klimatet för företagande är i Bjuvs kommun förtäljer varken rankinglistan eller pressreleasen från Svensk Näringsliv. Klart är i alla fall att Bjuv fallit 13 pinnhål. Från plats 188 till 201.

Se hela listan här.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.