TERRORISM Tänkte du som jag häromkvällen på att det var konstigt att turkisk polis efter bara några timmar släppte den svenske gängledaren de gripit och som är efterlyst av Interpol? Istället för att skicka honom till Sverige?

Att den svenske gängledaren Ismail "Jordgubben" Abdo greps och sedan snabbt släpptes fri mot en borgen på 6.000 kronor var en nyhet på SVT i veckan som gick. Jag undrade förstås över frisläppandet. Killen är ju internationellt efterlyst och ska inte gå fri.

Veckan rullade på och jag tänkte inte mer på det förrän igår torsdag när nyheten om att Iran lejer svenska kriminella till att utföra terrorattentat både här och utomlands. Men då ramlade poletten ner! Hos mig i alla fall. Men tydligen inte hos kollegorna i riksmedia. Som trots utförlig information från Israels underrättelsetjänst, bekräftad av svenska Säpo, valde att framställa nyheten som en "intern" vendetta mellan Iran och Israel.

Gud, när ska de se helheten?? Det är så mycket större än så!

Turkiet, som hela tiden spelar ett dubbelspel med allt och alla. Det vet ju varenda svensk -  åtminstone efter Natodebaclet! Redan på den tiden unga svenskar rekryterades till mördarsekten ISIS så var Turkiet högst delaktigt som transitland för de resande.
Och när nu Iran rekryterar svenska gängledare ställer Erdogan upp igen. Vad är annars skälet till att "Jordgubben" gick fri från den turkiska polisen? Istället för att gripas och överlämnas hit?

Även Foxtrots ledare Rawa Majid har tidigare gripits i Turkiet, för två år sedan, men precis som Ismail Abdo släpptes han mot borgen.

Och för övrigt; Iran grep Rawa Majid i Iran för en tid sedan och om han där sökte ännu mer spänning än han haft i Sverige tidigare så blev han bönhörd. För enligt underrättelsetjänsten Mossad så fick han i Iran två val: Fängelse eller terrorism i Europa. Mot judiska mål. Och efter attentat både mot Israels ambassad i Belgien nyligen, och i Stockholm dessförinnan, vet vi vad han och hans anhang valde.

MEN INTE ENBART!

Ett annat mål som avslöjats är t.ex. OS i Paris om en månad!

Avslöjandena om terrorplanerna kommer från Israel I SAMARBETE med Säpo och en rad andra utländska underrättelsetjänster och detta är ett arbete som pågår sedan länge och dygnet runt, bekräftade Säpo på torsdagen.

Något vi vanliga medborgare ska vara oändligt tacksamma för. Eller för att citera den tidigare Folkpartiledaren Per Ahlmarks levnadsregel som han hämtat hos den tyske antinazisten och prästen Martin Niemöllers formulering:

- Det börjar med judarna men slutar inte med judarna, utan fortsätter alltid med andra.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.