BJUVS FÖRSAMLING Prästerna i Bjuvs församling går och kommer och i övrigt kommer hösten i Bjuvs församling att domineras av tjänstledighet och vikariat.

Låt oss börja med de anställda vi känner sedan tidigare. Sara Ingelsson, som sedan tidigare arbetar i församlingen ska vikariera som assistent på församlingens expedition. Ingegärd Lundahl kommer att hjälpa Ingelsson att ”organisera upp” arbetet på expeditionen. Hon fungerar också som vikarie när Sara är ledig. Ingelsson är också fortfarande arbetsledare för värdinnor och lokalvårdare.

 

Renate Brovinius är tjänstledig på 25 % från sin anställning som värdinna från och med september och 1 år framöver.

En riktig kock
Som vikarie för Sara och Renate har kyrkoherde Patrik Neuhaus anställt Pernilla Nilsson. Från och med september till och med augusti 2016. Pernilla är kock och hoppas kunna bidra med värdefull kompetens i arbetet med att få igång det nya köket i Alegården, som blir klart under hösten. Ett kök för i runda slängar 2 miljoner kronor, så någon som verkligen kan laga mat är förstås välkommen. Pernilla har vikarierat i Bjuvs församling tidigare.

Som vikarie för prästen Kristina Karlsson fungerar före detta komministern i Maria församling Helsingborg, Carina Henricsson från och med september och fram till och med 22 november. Hon jobbar deltid och tar endast Kristinas begravningsdagar och helgtjänstgöring med kyrkliga handlingar och gudstjänster.

Lund lockar
Kamrer Gert Ljungqvist har begärt tjänstledigt 50 % för att arbeta för Lunds stift med införande av GAS i andra församlingar. GAS är ett gemensamt administrativt system som innebär att flera församlingar kan ansluta sig och på så sätt hjälpas åt med att sköta ekonomin. Detta gäller nio månader från och med oktober. Troligtvis blir förändringen permanent, tror Patrik Neuhaus.

Kyrkorådet har erbjudit Maria Thorsson den vakanta komministertjänsten och Maria har i dagarna accepterat anställningen som enligt hennes önskemål blir på 75 %. Hon är tjänstledig från kyrkoherdetjänsten i Ringsjö pastorat, för att vara fältpastor på FN-uppdrag i Mali. Hon kan börja i Bjuv i mitten av januari 2016.

Omorganisation
Förändringarna av expeditionstjänsten, Gert Ljungqvists tjänst och den vakanta komministertjänsten som tillsätts på 75 % föranleder Beredningsutskottet att se över tjänsterna med målet att se förbättra organisationen inför budgetåret 2016. I första hand handlar detta om att några deltider kan komma upp i anställningsgrad. Beredningsutskottet sammanträder kring detta på måndag den 31 augusti.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.