BJUV MED OMNEJD Idag går larmet om ett gelégodis som innehåller ett färgämne som kan göra att man kvävs. Godiset importeras och säljs av ett företag i Bjuv vars kunder informerats om att ta bort godiset från sina hyllor.

Larmet om det giftiga godiset - som säljs i en genomskinlig plastburk som ser ut som en nallebjörn och är av märket Jelly Cup Mix Flavor - kommer från RASFF (Rapid Alert System Food and Feed) som är EU:s system för att snabbt nå ut med varningar om farliga livsmedel.

 

 

 

 

 

 

 

Det var det finska livsmedelsverket som först upptäckte det farliga ämnet i godiset, som ursprungligen är från Vietnam. Finländarna varskodde i sin tur det svenska Livsmedelsverket. Livsmedelsverket bekräftar till KvällsPosten att larmet kommit in till myndigheten och säger också till tidningen att man ännu inte har några exakta uppgifter men att något "som inte är okej" upptäckts.

Godisets märke är Jelly Cup Mix Flavor och kommer alltså från ett grossitföretag i Bjuv. Enligt varningen är det ett färgämne som kan leda till att man kvävs om man får det i sig.

Enligt Foodmonitor.se handlar det om totalt 60 kg gelégodis varav 36 kilo redan sålts. Det som nu finns kvar kommer att förstöras.

- Vi har redan ringt våra kunder och sagt att de inte ska sälja godiset, säger en representant för grossistföretaget i Bjuv.

 

 

Text: Marianne Rönnberg Galmor                Foto: www.foodmonitor.se         


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.