Tionde steget uppifrån Eken räknat lossnade plötsligt. Än är slutbesiktningen av tunneln inte klar.
 
BILLESHOLM För blott ett par veckor sedan invigdes den gång- och cykeltunnel (GC-tunnel) som vid Billesholms järnvägsstation förbinder Billesholms två delar. Men tunneln är inte slutbesiktigad och redan har ett trappsteg släppt från sitt fäste.

Bygget av GC-tunneln är ingen liten historia utan ett rejält och påkostat bygge. Tanken är förstås att tunneln ska underlätta för billesholmarna att på ett säkert sätt ta sig från ena sidan till den andra. Sedan urminnes tider har annars folk gått och cyklat över spåren och det är väl närmast ett under att ingen förolyckats på platsen.

Med en så påkostad och ny konstruktion var det många som häromdagen lyfte på ögonbrynen då de såg att det 10:e trappsteget från Ekenhållet räknat, "ramlat ner". Är inte detta en presumtiv säkerhetsrisk, undrade de läsare som hörde av sig till redaktionen. Vi frågade förstås Tekniska enheten i kommunen.

- Vi har lagat steget idag, säger Stefan Sjölin. Jag hörde faktiskt om detta själv först idag och for genast dit och kollade. Då fanns redan Trafikverkets underentreprenör på plats och lagade felet.

Platsen är fortfarande åtminstone till häften att betrakta som en byggarbetsplats, enligt Sjölin. Först efter slutbesiktningen övergår ansvaret för underhållet till Bjuvs kommun. Och därför var det Trafikverket som beställde lagningen den här gången.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.