SÄKERHET På torsdagen meddelade regeringen, Säpo och  rikspolisen på en gemensam presskonferens att säkerhetsnivån i Sverige nu höjts till en 4 på den 5-gradiga skalan.

På medias efterföljande frågor om hur människor ska förhålla sig till det nya läget sade alla myndigheterna att vi ska fortsätta leva som vanligt.

- Var inte rädd, sa tex justitieminister Gunnar Strömmer. Då har ju de som vill skrämma oss lyckats.

- Lev som vanligt men var vaksam. Ser du något som avviker från det du vet är normalt så ring polisen eller Säpo. Så kollar vi upp det.

Rikspolischefen Anders Thornberg höll med. Och Säpochefen Charlotte von Essen lade till att man också håller koll på högerextremismen och inte enbart på de hot som på senare tid kommer från den muslimska världen.

- Sverige har länge levt med ett förhöjt säkerhetshot, sa Anders Thornberg. Och vi har mycket bra koll och förberedelse för att möta situationen.

För en tid sedan greps två personer i Tyskland när de förberedde en terrorattack mot Sverige. För ett par dagar sedan greps en person för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse sedan en privatperson uppmärksammat att den gripne verkade gömma ett föremål på allmän plats. En iakttagelse som polisen senare bekräftade stämde.

Fler hot eller förberedelser har av allt att döma avvärjts men av utredningstekniska skäl är Säpo och polisen utåt mycket förtegna om detaljer kring detta.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.