Ingrid älskade julen och blev Tomtemor med hela Billesholm. Foto: Bjuvsweek.
IN MEMORIAM Ingrid Lundh från Billesholm har gått bort. Med det har också Billesholm förlorat en särskilt engagerad och hängiven eldsjäl, glädjespridare och vän. Må hon vila i frid.

Trots att jag själv är född i Billesholm och delvis uppvuxen där så var det först när jag återvände till Bjuv och startade min tidning som jag kom i kontakt med Ingrid Lundh. Mest beror det säkert på att jag är nästan 10 år äldre. För hade vi gått i skolan samtidigt är jag säker på att jag aldrig skulle ha missat en så sprudlande personlighet som Ingrid.

Nu var det istället runt år 2012 som vi träffades första gången. Ingrid och hennes dotter Charlotte Struwe bjöd in mig att vara med när Tomtemor skulle träffa barn i Billesholm för att ta emot deras önskelistor och vidarebefordra dem till Tomten.

Själva ”mottagningen” var i Charlottes trädgård i ett litet växthus som pyntats med granris, lyktor och julgranspynt – så att man utan problem trodde man steg rakt in i en tomtestuga.

Där inne satt en mycket tålmodig och inlyssnande Ingrid Lundh och tog emot önskelistor från de barn från Billesholm vars föräldrar hörsammat Tomtemors inbjudan.

Jag blev djupt imponerad!

Och när inbjudningarna från Tomtemor sedan rullade in nästa år och nästa…… så tvekade jag aldrig att åka dit.

Ingrids oerhört generösa sätt att bjuda på sig själv gjorde henne unik i mina ögon. Hennes egen uppväxt, berättade hon långt senare, var kanske inte alltid en dans på rosor. Och kanske var det detta som lade grunden till att hon blev en så älsklig och omtänksam medmänniska? Idag sörjd inte enbart av sina närmaste, utan av alla reaktioner på Facebook att döma, också av en rad kvinnor och män som kände henne mycket längre och bättre än jag.

Jag menar….. VEM känner du mer som i skepnad av Tomtemor bjöd in precis alla som ville vara med och fira hennes favorithelg JULEN?

Och VEM mer än Ingrid har kommit på att ordna  Billesholmsträff vid EKEN mer än hon? Eller ordnat ett LUCIATÅG genom Billesholm?

Hälsan satte stopp
Ingrid jobbade i köket på Varagården där min mor bodde sin sista tid och det var skönt att veta för mig. Vi brukade skoja om att snart var det min tur att flytta in – och då glömmer jag aldrig Ingrids ord:

- Oroa dig inte Marianne! Vi ska ta sååå väl hand om dig när du bor här!

Nu slutade Ingrid på Varagården och började istället arbeta på Jens Billeskolan i Billesholm. Parallellt med jobbet tillbringade hon gärna mycket tid med sina barnbarn och en morgon gick hon glatt och villigt till Charlottes hus för att passa dem en stund.

Det var den 30 maj 2020 och där och då drabbades hon av en stroke.

Nu var det Ingrids tur att få något tillbaka av allt det hon själv gett till sin omgivning. Tyckte vi alla. Men verkligheten blev istället en strid om  lagrum och kommunala resurser. Slutet blev så mycket svårare än det hon var värd, lilla fina Ingrid Lundh!

Ingrid blev 64 år. I morse, onsdagen den 9 augusti 2023, vaknade jag till Charlottes meddelande om att hennes älskade mamma hade somnat in för gott.

Sov gott kära Ingrid! Tack för allt du gav. Du är djupt saknad.

 

Marianne Rönnberg Galmor

FOTNOT: Här kan du läsa den sista intervjun jag gjorde med och om Ingrid Lundh. Övriga intervjuer och reportage finns på bjuvsweek.se.

 

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.