POLITIK Sverigedemokraterna i Bjuv uttalar sig inte ännu om hur man ställer sig till en medlems uttalande på Facebook om att vissa journalister borde halshuggas. Frågan ska först diskuteras inom partiet såväl lokalt som regionalt.

SD-politikern Mats Matsini Ljungkvist i Ekeby – också ledamot i Bjuvs kommunfullmäktige - skapade häromdagen uppståndelse både i sociala medier och i Bjuvs politikerskikt då han delade ett Facebookinlägg i vilket det bl.a. stod att vissa journalister borde halshuggas.

Vän av ordning påminner sig då om att SD tidigare, efter en rad skandalösa uttalanden och beteenden av medlemmar runt om i landet, infört sk nolltolerans. Hur rimmar Ljungkvists uttalande med detta?

Vi frågar Göran Claesson, parlamentarisk gruppledare för SD i Bjuv. Tillika den ende i föreningen som uttalar sig i media.

- Just nu har jag inget att säga om saken, svarar han. Men vi har både från lokalt och regionalt håll varit i kontakt med Ljungkvist. Och vi har inte släppt frågan utan jobbar med den. Både på lokal- och distriktsnivå.

Så sent som i september 2015 var SD i grannkommunen Åstorp på tapeten sedan medlemmen - Gunilla Schmidt – även hon på Facebook - efterlyste någon som i samband med flyktingströmmen från Danmark kunde "ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta".

Uttalandet tvingade SD i Åstorp att utesluta Schmidt och hon fick då också lämna sina kommunala uppdrag.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.