Det så länge omtalade Trygghetsboendet i Bjuvs kommun kan nu sägas vara på banan. Det är tänkt att uppföras på Norra Storgatan i centrala Bjuv. Där bl.a. Kleinska villan finns idag.
 

ÄLDREFRÅGOR Onsdagen den 2 mars fattade kommunstyrelsens arbetsutskott beslut om en avsiktsförklaring för kommunens första trygghetsboende. Det säger Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande via sitt konto på Facebook.

– Vi socialdemokrater satsar på de äldre i kommunen och därför har vi fattat beslut om avsiktsförklaringen. Vi har sedan en tid tillbaka haft nära kontakt och bra diskussioner med byggföretaget Midroc och, vi är överens om målsättningen att tillsammans bygga ett modernt och tillgänglig trygghetsboende i centrala Bjuv, skriver Anders Månsson vidare.

 Ett trygghetsboende i kommunen har länge efterfrågats av kommuninvånarna. Ett trygghetsboende är inte ett vårdboende utan ett vanligt boende med utökad service.

 Avsiktsförklaringen innebär att kommunen och Midroc har bestämt sig för att de vill samarbeta kring att bygga ett trygghetsboende. Däremot kvarstår några frågor bland annat om hur marköverlåtelse och hyreskontrakt ska utformas.

– Beslut tas troligen i kommunstyrelsen den 16 mars, fortsätter Månsson. Vi tycker det är viktigt att vi erbjuder boendealternativ för våra äldre. Med ett trygghetsboende får vi igång flyttkedjorna i kommunen, så fler hus blir lediga och har plats för nya invånare.

 


Skiss över det Trygghetsboende som Bjuvs kommunstyrelse beslutat bygga i centrala Bjuv. Kommunfullmäktige förväntas snart också säga ja till förslaget.
 

 

"Åldras med guldkant"
Planerna är att trygghetsboendet ska byggas i kvarteret Ulven på västra sidan om Storgatan i Bjuv, intill Folkets Hus. Det ska vara två hus med vardera fem våningar. Alla lägenheter vänder sig med sidan mot trädgården (baksidan), har generösa balkonger och utsikt över Folkets hus-parken. Fasaderna kommer att vara i rött tegel. Förslaget innebär totalt 33 lägenheter.

– Vi vet att efterfrågan på lägenheter i trygghetsboende är stor. Våra äldre vill och ska kunna åldras med guldkant i Bjuvs kommun. Ännu är vi inte framme men vi har tagit ett stort kliv mot ett modernt trygghetsboende i Bjuv, avslutar Anders Månsson.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.