SKOLAN Stötandet och blötande om vad som ska hända med Brogårdaskolan är nu snart i hamn. Barn och utbildningsnämnden har bestämt sig. Det blir att bygga nytt i anslutning till den plats där den gamla skolan nu ligger.

Det har under en längre tid mellan politiker, tjänstemän och konsulter diskuterats och filosoferats kring vad som ska göras med Brogårdaskolans brist på tillräckligt utrymme. Olika alternativ har funnits. Bland annat att utvidga befintlig skola på befintlig plats, att bygga en helt ny i Folketshusparken eller att slå ihop den med Varagårdsskolan. Från början av alternativen 8. Sedan återstod tre. Och nu är alltså det om nybygge intill den befintliga skolan också det som nämnden föreslår politikerna att välja.

De ansvariga har haft uppdraget att åstadkomma en bra och verksamhetsanpassad skola som stämmer med Bjuvs framtidsvisioner – Vision 2020. Skolan ska ”tillföra stolthet och identitet till det offentliga rummet genom att visa på mod och framtidstro”, heter det bl.a.

En högkvalitativ skola signalerar också att Bjuv satsar på sina invånare vilket politikerna hoppas ska öka kommunens attraktionskraft vad gäller nyinflyttning.

Motiven till valet lyder bland annat:

- På Brogårdabetyder en ny skola liv och rörelse i vardagen när där det annars  skulle vara som mest tomt och tyst –ett  område man mest bara sover i. 

Och med särskild tanke på förslaget med en ny skola i Folkets Husparken heter det:

- Kring Folketshusparken ska vi bygga för boende, service och kultur vilket ger liv och rörelse även på kvällar och helger.

Fler platser
Den nya Brogårdaskolan kommer att vara en F-6-skola och antalet platser kommer att utökas från nuvarande 350 till 400.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.