Omslaget på årsboken pryds av en målning av Axel Frid som målat av det gamla prästlönebostället i Norra Vram.
 
HEMBYGD För fjortonde året i rad har Billesholmstraktens Hembygdsförening glädjen att åter kunna ge ut en årsskrift, som vanligt fullmatad med äventyr och händelser med koppling till Bjuvs kommun och nordvästra Skåne.

Ur innehållet noterar vi bl a hur ödet förde Elin Sigebo till Ekeby och kärleken, vidare om Gunnarstorps IF:s fantastiska resa med allsvenskt kval, hur Kropps AB blir Höganäs-Bjuf AB, om Billesholmsortens frivilliga brandkår, historien om en dynamisk företagsledare, Karl Evert Flinck, om Sveriges bästa skolmat i Ekeby mm.

Lägg därtill en mycket intressant årskrönika om händelser i kommunen under 2015. Sist i boken finns också en artikel om Norra Vrams vackra prästgård, som i år fyller hela 200 år. Den anrika prästgården är också hemvist för Hembygdsföreningen.

Som traditionen bjuder börjar boken att distribueras sista veckan i februari med hjälp av fantastiska med-lemmar, som på ett helhjärtat sätt ställer upp på sin fritid för att hjälpa oss få ned de höga portokostnaderna.

För de som inte är medlemmar går det att köpa årsskriften på vårt antikvariat G H Mellin, öppet torsdagar och lördagar kl. 10-13.

Ett lyckat projekt som också pågår i föreningens regi är att äldre skrifter, bl a tidskriften Grufvan delats ut gratis till våra äldreboenden i kommunen, något som varit mycket uppskattat.

Hans Wilson

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.