BJUVS KOMMUN Arbetsförmedlingens och Företagarnas gemensamt planerade ”Speed dating” mellan företagare och arbetssökande unga har skjutits på framtiden. – Intresse finns men tidschemat är pressat i december och därför siktar vi på januari istället, säger Roger Persson på AF i Bjuv.

I Bjuvs kommun finns det idag ett hundratal registrerade arbetssökande i åldern 18-24 och tanken med ”Speed dating”-projektet var att i första vändan få fram ett 20-tal praktikplatser, 3 månader eller längre.

Tiden är inte huggen i sten. Företagen kan räkna med att såväl AF som Företagarna är mottagliga för skräddarsydda lösningar. Huvudsaken är att få ut unga i jobb så att de kan komma vidare i livet.

En giv i dessa försök är den s.k. ”Speed-dating” som AF och Företagarna gemensamt för en dryg månad aviserade att man skulle arrangera. Den 12 december. Arbetsgivare som kan tänka sig ha praktikanter i sin verksamhet erbjöds möjligheten att träffa en rad unga arbetssökande i 10-minuterspass i hopp om att ömsesidigt tycke skulle uppstå.

Tidsoptimister
- Med facit hand kan man säga att vi var alltför tidsoptimistiska, säger Roger Persson. Det visade sig visserligen att det fanns intresserade företagare men att deras kalendrar redan var så uppbokade när vi aviserade det här att den dag vi föreslog inte passade.

De som visar intresse för projektet är hittills de mindre företagarna i Bjuvs kommun. De stora, där man kanske kan tänka att resurserna är större, är däremot avvaktande. Åtta företag anmälde intresse till Roger Persson fram till den 12 december. Men målet var som sagt ett 20-tal så projektet rullar vidare med siktet inställt på en ”Speed-dating” i början av 2014 istället.

- Vi tar nya friska tag i början av nästa år, säger Roger Persson. Några ungdomar har vi kunnat ”slussa ut” redan. Till företagare som hört om vår satsning men vill ha hjälp nu.

- Det rullar också hela tiden in nya intresseanmälningar till oss. Kan vi bara sprida nyheten ytterligare har vi gott hopp om att nå det mål på 50 som vi satt upp i det längre perspektivet, avslutar Roger Persson.

Vincent Olsson från Ekeby och Jennie Carlsson från Bjuv har fått praktikplats hos en arbetsgivare i Bjuvs kommun som inte kunde vänta på att Speed datingen skulle bli till.

Läs mer om detta här.

 

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.