BILLESHOLM Persontrafik på Söderåsbanan med stopp i Billesholm är precis den vitamininjektion orten behöver för att väckas till liv igen.

Trafiken leder nämligen bl.a. till ökad efterfrågan på bostäder och blir det fart på kommunalt nybygge och privatförsäljning av villor – ja, då är hjulet strax  i full rullning igen.

Skånes befolkning ökar och fram till 2025 behövs minst 50 000 nya bostäder i regionen. När Söderåsbanan 2015, i och med att trafiken genom Hallandsåstunneln släpps på, kan bland annat Billesholm täcka en del av bostadsbehovet som finns på sträckningen Åstorp- Teckomatorp.

Kungsgårdsmark
Den totala potentialen nya bostäder i Billesholm, Kågeröd och Svalöv ligger enligt beräkningar av Region Skåne på 1 850. Enligt Bjuvs översiktsplan från 2009 kommer 725 av dem ligga här.

Exakt hur många av de 725 som till slut hamnar i just Billesholm återstår att se men det planeras både villor och åtminstone ett 150-tal lägenheter. I huvudsak på mark som tidigare räknats som Kungsgårdens, i sträckningen mot Fäladen och Kågeröd.

Förutom nybyggnation så kommer det också, i och med att kommunikationerna till samhället öppnas upp, att bli fart på husförsäljningen. Många som sitter i sina villor får möjlighet att sälja dem till människor utifrån som vill flytta in. Villaägarna kan då istället bosätta sig i nybyggda lägenheter osv. Nya invånare betyder i sin tur nya krav på såväl butiker av alla slag som vård, skola och omsorg. Och så är hjulet i full rullning igen!

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.