Clary Warneryd och Sonja Persson från Rädda Barnen i Bjuv var bland de sju mottagare från Bjuv och Åstorp som fick höstens ekonomiska anslag från Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank.

BJUV Två gånger årligen delar Sparbanksstiftelsens aktiefond ut ekonomiska bidrag till föreningar. Den här gången var de lyckliga mottagarna sju till antalet och vad pengarna ska användas till var alla helt på det klara med.

Sparbanksstiftelsen Skåne delar i höst tillsammans med Swedbank ut 100.000 kronor till sju lokala projekt. Stiftelsen är en av ägarna av Swedbank.

Avkastningen av aktierna i Swedbank använder Sparbanksstiftelsen Skåne till att främja lokal utvecklingen genom ekonomiskt stöd till projekt inom områdena forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott.

Syftet med bidragen är att främja verksamheterna. Inga pengar delas ut till byggnation etc. utan ansökan ska gälla planerade framtida aktiviteter. Att söka och få pengar flera gånger går alldeles utmärkt.

Det brukar finnas fler sökande än pengar. Banken hjälper gärna till med vägledning när ansökningsblanketterna ska fyllas i.

Pristagarna hösten 2013 är:

Björnekulla brottarklubb – 20.000 kronor
- Pengarna är ett viktigt tillskott när vi ska värva nya unga medlemmar samt utöka verksamheten. Vi är tyvärr just nu få tjejer i klubben, sade Carola och Tommy Falkman.

 

 

 

 

Bjuvs tennisklubb – 20.000 kronor
- Pengarna skall gå till utbildning och material. Bredd och pedagogik är viktigt när man arbetar med ungdomar. Målet är att få ner avgifterna så att ungdomar skall ha råd att spela, sa ordförande Anders Bernhoff samt Charlotte Nilsson och Göran Nilsson. 

Rädda Barnens lokalavdelning Bjuv – 15.000 kronor (toppbilden)
- Pengarna skall gå till ett musikprojekt i fritidsgården på Varagårdsskolan. Riktat mot fattiga barn. I Bjuv lever cirka 17 procent av alla barn under fattigdomsgränsen, sa Sonja Persson och Clary Warneryd.

Åstorps fotbollsklubb – 10.000 kronor
- Vi har skiftat fokus från vuxna spelare till ungdomar och har idag många barn i åldrarna 6-8 år som behöver ledare. Det behövs tre vuxna ledare per grupp och det är svårt att rekrytera och där kommer pengarna väl till pass, sa Roland Svensson.

 

 

 

Billesholms GIF – 7.000 kronor
- Pengarna skall gå till att rekrytera ledare. Föräldrars engagemang minskar på grund av tids- och intressebrist. Det sker en kontinuerlig utflyttning av familjer från Billesholm som också påverkar klubben på ett mindre positivt sätt, sa Roger Nilsson.

 

 

 

Åstorps IK – 20.000
- Pengarna skall gå till hockeyutrustning. I detta fall till att köpa målvaktsutrustning som kostar 10.000 kr. Anledningen är att när barn börjar spela är det oklart vad de är bra på och intresserade av. Då kan de låna målvaktsutrustningen tills de bestämt sig för om de vill fortsätta i målet eller på planen, sa Kenneth Jersmyr.

 

 

BK Klinten – 8.000 kronor
- Pengarna går till material och bollar att låna ut till ungdomar så att de har råd att prova på att spela, sa Pia Knutsson och Bo Sundberg.

 

 

 

 

 

 

På plats i Tennishallen, där stipendierna delades ut, fanns från sparbanksstiftelsen  Stefan Nilsson och Christer Landin. Joakim Gunnarsson från Swedbank Bjuv och Göran Persson från Swedbank Åstorp delade ut stipendierna. 

Nästa ansökningsperiod går ut den 31mars 2014.

 

 

 

Text och foto: Joseph Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.