KULTUR Efter Jonas Perssons namninsamling har Kultur och fritidsnämnden i Bjuvs kommun efter särskild prövning beslutat att ge 100 000 kronor till Skromberga arbetare-byggnads UPA hjärtebarn Flamman i Ekeby.

EkebybonJonas Persson startade för en tid sedan en namninsamling för att visa engagemanget för Flamman och fick på kort tid ihop 485 namnunderskrifter genom att stå i affärer och andra näringsställen i Ekeby med en bok där de som ville bevara Flamman fick skriva på.

Bildtext: Jonas Persson har även dragit igång Nattvandrarna Ekeby. Här med kollegan Margaretha Bredin.
 

Boken överlämnades den 26 november till kultur- och fritidsförvaltningen enligt överenskommelse med Bo Hallqvist, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Under nämndmötet i december yrkade ledamoten Kenneth Bolinder (S) på att kultur- och fritidsnämnden skulle ge Skromberga arbetare-byggnads UPA ett bidrag på 100 000 kr, med hänvisning till regelverket att bidrag kan utgå till särskild prövning.

Ulrika Thulin (S) och Irena Alm (S), yrkade bifall till Kenneth Bolinders förslag. Kerstin Persson (C) yrkade på avslag och fick medhåll av Lisbeth Madsen (M) och Fredrik Andersson (FP).

Proposition följt av votering
Efter attordförande ställt proposition på Bolinders och Perssons olika förslag stod det klart att Bolinders förslag vann. Votering följde då på begäran av Lisbeth Madsen.

Det slutliga resultatet blev att Kenneth Bolinders (S) förslag fick 4 röster och Kerstin Perssons (C) 3 röster. Vilket alltså efter alla turer innebär att Kultur- och fritidsnämnden beslutat ”att efter särskild prövning ge Skromberga arbetare-byggnads UPA ett engångsbidrag på 100 000 kr samt ge förvaltningen i uppdrag att följa upp föreningens ekonomiska situation och verksamhet under 2015”.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.