BJUV En av Riksbankens vice chefer, Magnus Flodén, besökte på tisdagen Bjuvs kommun. Initiativtagare till besöket var Joakim Gunnarsson, kontorschef på Swedbank i Bjuv.

 

Joakim Gunnarsson vill att det händer något i Bjuv. Att Bjuv uppmärksammas oftare i positiva sammanhang. En dag vände han sig därför till Sveriges Riksbanks huvudkontor i Stockholm med frågan om inte lilla Bjuv kunde tänkas kunna få ett besök därifrån. Det är oroligt både i USA och Europa och konjunkturen går inte upp i den takt man kunde önska. Även här är det angeläget att få veta hur läget påverkas också för svenska företag och Sverige.

Såväl Joakim Gunnarsson som ordföranden för Företagarna bjuv, Anette Berggren, välkomnae och presenterade Bjuv för Magnus Flodén och sedan ägnades dagen åt företagsbesök på Findus, kommunens största privata arbetsgivare, och andra företag. En viss cykelaffär granngårds, som utnämnt sig själv till "Sveriges största" fick också besök av Riksbanken med följe.

På kvällen ordnades en träff med medlemmar i Företagarna Bjuv, Swedbanks kunder m.fl. Under ovanligt lättsamma former frågades såväl Swedbanks kontorschef, som Företagarnas ordförande, samt Enar Magnusson, senior advisor på Findus, och slutligen vice riksbankschefen ut.

Det blev en kväll i ekonomins tecken, om ungdomar, samhällsengagemang och det ekonomiska läget. Publiken fick ställa frågor och tala till punkt och efteråt bjöds deltagarna på mingel med tilltugg i Findus biofoajé.

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.