Kronanparken i Bjuv har fått sitt namn efter huset mittemot - f.d. Föreningen Kronan, en gång mat- och dagligvaruhandel.
Bo Blixt, polisens stationschef i Bjuv, föreslår inför torsdagens kommunfullmäktigemöte att kommunens allmänna lokala ordningsföreskrifter kompletteras och förtydligas så att även Trapptorget och Kronanparken ingår i de områden där det är förbjudet att dricka alkohol.

I en skrivelse till kommunen skriver Bo Blixt bl.a. ”att genom en komplettering av paragraf 13 i kommunens allmänna lokala föreskrifter göra ett sådant tillägg. Detta eftersom det i ordningslagen (1993:1617) anges att som offentlig plats avses bl.a. platser som i detaljplan redovisas som allmän plats – vilket Trapptorget och Kronanparken gör”.

Relativt nytt
Att gäng samlas öppet och dricker, som nu sker i den nyrenoverade Kronanparken samt på Trapptorget intill den planskilda korsningen, är en tämligen ny företeelse i Bjuv. Allmänheten har reagerat på detta.

Bakgrunden till Bo Blixts förslag är bl.a. också att polisen i Bjuv fått samtal från allmänheten som menar att det är mycket tråkigt att de nyanlagda parkerna blivit hemvist för personer med missbruksproblem.

Vilka resurser har då polisen att efterleva den nya regeln, om den antas av kommunfullmäktige? Vi frågar Bo Blixt:

- Om allmänheten ringer och klagar, och vi har möjlighet att åka till platsen, så gör vi det. Och när våra tjänstebilar passerar kan vi också kontrollera på plats.

- Det är viktigt att ta det här på allvar för när människor väl blir berusade kan det bland annat leda till att de både skadar sig själv och andra. Och en sådan utveckling vill väl ingen ha, avslutar Bo Blixt.

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.