Uppdaterad version
BJUV och HELA KOMMUNEN Efter Bjuvskalaset laddar Bjuv nu för en omfattande Oktoberfest den 24-25-26 oktober. Med allt vad det innebär av Umpa Bumpa-musik, öl, korv, Sauerkraut etc.

Idéen till Oktoberfesten kommer från företagaren Camilla Magnusson, nyinflyttad i Bjuv.

 

Oktoberfesten den 24-26 går av stapeln på Mejeritomten och kommunen har sponsrat evenemanget genom att dra av en tusenlapp på hyran.

En riktig Oktoberfest av tyskt snitt måste omfatta umpabumpa-musik, Wurst, Schweinehaxen, Sauerkraut och Bier!

För att få rätt stämning när det gäller musiken har Camilla Magnusson städslat inte mindre än tre hela musikkårer - Bjuvs och Billesholms samt även Malmö brandkårs orkester.

Mer än umpabumpa
Canyons, Prebens Pågar, Repfritt, Mumma the Partyband, Martin Nilsson, Show4You och DJ S4Y står för den övriga musikaliska underhållningen på festen - som alltså sträcker sig från torsdag till lördag.

- Det kommer att finnas olika menyalternativ under festen. Entréavgiften dras av på matpriset men det går också bra att komma och bara lyssna, utan att äta, avslutar Camilla Magnusson.

Ytterligare en Oktoberfest äger rum i Bjuv - den 28 september i Selleberga. Trots att festerna har samma namn krockar de alltså inte tidsmässigt eftersom det är en hel månad mellan dem. Och alla älskare av tysk mat får verkligen sitt lystmäte tillgodosett.

Initiativ välkomnas
- Alla initiativ för att hitta på roliga saker för såväl invånare som besökare till Bjuvs kommun är bra, säger Bengt Fellbe, näringslivssamordnare i Bjuvs kommun. Vi har flera platser i kommunen som lämpar sig för evenemang och aktiviteter. Roligt när det kommer folk utifrån som ser möjligheter.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.