BJUV Dricksvattnet i Bjuv som tas från sjön Bolmen är samma vatten som går till Helsingborg och Höganäs. Men upptäckten av tarmbakterien enterokocker har gjorts först efter att vattnet passerat Bjuv och därför finns inget skäl till oro här.

- Bjuvsborna behöver inte oroa sig för sitt drickvatten, säger Jonas Håkansson, chef avdelning Dricksvatten på NSVA. Även om det hämtas från Bolmen också i deras fall. Problemet med tarmbekterierna finns mellan Helsingborg och Höganäs och vi söker fortfarande efter den exakta källan.

Kokar vattnet
Sedan tarmbakterien enterokocker upptäcktes i Höganäs i fredags har NSVA genomfört utökad provtagning av dricksvattnet och funnit förekomst av bakterien även i Helsingborg. NSVA och Helsingborgs stad rekommenderar som en försiktighetsåtgärd att alla såväl i Höganäs som Helsingborg kokar dricksvatten och vatten till matlagning fram tills vattenproverna är godkända.

Under de senaste dagarna har spolning genomförts i ytterområden i Helsingborgs kommun för att öka genomströmningen av det klorerade vattnet.

- Inom NSVA pågår ett intensivt arbete med att försöka hitta orsaken till problemen. Arbetet bedrivs brett och förutsättningslöst och innebär bland annat fysisk kontroll av vattenverk, vattentorn, luftningsanordningar på dricksvattenledningar samt genomgång av alla kända arbeten på dricksvattensystemen som bedrivits de senaste veckorna och som skulle kunna påverkat dricksvattenkvaliteten, säger Jonas Håkansson på NSVA.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.