VÅLD Strax efter kl ett natten mellan lördag och söndag gick Benny hem från puben i Billesholm. I den nya gång- och cykeltunneln blev han brutalt nerslagen. Nu undrar både han, familjen och vännerna: Vem slog ner Benny? Och varför?
Knappt har Billesholmsborna fått ta sin nya övergång från järnvägsstationen till Eken i bruk förrän det som inte får hända, händer. Okända personer ger sig utan någon känd anledning på en ensam människa som ska gå från Eken till andra sidan järnvägen.

Den som blev nerslagen var Benny. Han hade varit på Halloweenfesten på puben på Storgatan och runt ett på natten bestämde han sig för att gå hem. Hans fru skulle vänta ytterligare en stund, hade hon bestämt.

Benny gick ner i tunneln från Ekenhållet men när han kom halvvägs hörde han röster och blev osäker. Vilket håll de kom från visste han inte men något sa honom att han inte ville möte ett gäng nere i tunneln så han vände om och gick tillbaka samma håll som han kommit. Vid trappan tog han sig upp till första avsatsen. Sedan vände han sig förmodligen om för att se om någon kom efter honom. Han minns inte riktigt för det var just då som det small till när någon för honom okänd gav honom en smäll så att ha ramlade ner för trappan med huvudet först. Han landade på huvudet och slog tänderna mot trappstegen. Så illa att han slog ut ett par tänder och skadade ännu fler.

"Den är kuslig"
- När jag skulle gå hem en stund senare, säger hustrun Ingrid, såg jag att han ringt mig så jag ringde tillbaka. Långt om länge svarade han och berättade vad som hänt. Jag och mina vänner blev livrädda och började springa hemåt. I trappan ner i tunneln såg vi en massa blod och likadant var det hemma i trapphuset.

När kvinnorna hittade Benny hade han tagit sig hem men var mycket både skadad och skakad. Ingrids dotter ringde efter en ambulans och sedan blev det sjukhusvistelse till söndag morgon för Benny.

- Denna tunnel som dom har byggt och som ska invigas på tisdag, säger Ingrid. Jag har sagt hela tiden att den är kuslig.  Den är gjord för misshandel. Jag kommer aldrig att gå där mer.

Vilka var killarna?
Ingrid är fortfarande både chockad och mycket arg och ledsen för det som hänt. Hon berättar om en incident på väg till puben som hon kopplar till misshandeln.

- Tre killar i likadana vita masker utmärkte sig på olika sätt både i samtal med mig och när de tidigaer sprang runt i Billesholm. Har någon mer lagt märke till dem eller vet någon vilka de är?

När Benny och Ingrid var på sjukhuset i Helsingborg kom polisen och förhörde dem om det inträffade. Men mycket mer lär det nog inte bli från det hållet. Benny såg aldrig vilka som slog ner honom och det ger inte polisen mycket att gå efter.

Är det någon som sett eller hört vad som hänt så är i alla fall Benny, Ingrid och Charlotte mycket tacksam om den personen i så fall vill höra av sig till dem.

Charlottes vädjan
Ingrids dotter Charlotte vädjade på söndagen även hon via Facebook om hjälp med att få fram vem eller vilka som slagit ner hennes styvfar Benny. Hon skrev:

- En vädjan till föräldrar i Billesholm! Fråga era barn vad dom gjorde inatt vid 01.15-tiden. Någon har slagit min styvfar vid nya tunneln vid stationen. Det resulterade i att köra honom till akuten med 2 utslagna tänder och flera halvt söndriga tänder. Inget har stulits från honom. Det vill säga han har inte blivit rånad utan man har alltså valt att bara slå honom och konsekvenserna av detta är inte roliga eftersom han föll väldigt illa och slog munnen i stentrappan. De som slog bara sprang därifrån.

- Varför?Jag ber er att ta reda på om det kan ha varit ditt barn som gjort detta och att de som gjort det kan komma och se hur min styvfar ser ut och vad konsekvenserna av detta idiotiska infall lett till. Han ska ha en stor jävla ursäkt!!!!!!!!!!!!

Den nybyggda gång- och cykeltunneln (GC-tunneln) som ska förena Billesholm på de två sidorna om järnvägen invigs officiellt på tisdag den 3 november kl 10.00. Huruvida den ska utrustas med övervakningskameror är hittills inte känt men frågan kommer nog att aktueliseras. Om inte av andra så av de boende i Billesholm.

Benny fick inte tänderna lagade på sjukhuset utan nu följer en rad besök hos tandvården.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.