POLITIK När den nya delegationsordningen för Kommunstyrelsen skulle klubbas på torsdagen tog Allan Jönsson plats i politiken igen. Genom att på grund av den föreslagningen om handläggning av flyktingfrågor reservera sig mot KF:s beslut. Övriga partier stödde majoriteten.
Kommunstyrelsen har hand om frågor rörande flyktingpolitiken i Bjuvs kommun enligt den delegationsordning som gällt hittills och som på torsdagen efter omröstning i Kommunfullmäktige ersattes av en ny. Enligt Framstegspartiet har den ordning som gällt dock varit bristfällig eftersom den inte omfattat ett särskilt kapitel om flyktingmottagandet. Något den enligt Allan Jönsson borde, då antalet flyktingar enligt honom i Bjuvs kommun nu är högre än vad de avtal som finns med Migrationsverket omfattar.

Framstegspartiet anmärkte också på att Kommunstyrelsen endast i ett fall delegerar någon form av flyktingfrågor och det gäller utländska medborgare som erhållit uppehållstillstånd.

- Därmed finns det en stor risk att många beslut tagits utan delegationsordningen given till utskottet för arbete och tillväxt, resonerade Allan Jönsson.

- Och därför ser vi oss nödgade att överklaga samtliga beslut tagna i dessa frågor. Eftersom det tydligen inte funnits ett bemyndigande för beslutsfattande i dessa frågor.

Framstegspartiet reserverade sig mot ärendet i sin helhet och ville det skulle återremitteras till Kommunstyrelsens arbetsutskott KSAU. Som in sin tur enligt Framstegspartiet ska be om ett delegationsunderlag i frågan.

Kort och koncist
Anders Månsson, Kommunstyrelsens ordförande, höll inte med Jönsson och gav honom ett kort och koncist svar på Framstegspartiets yrkande:

- Att handlägga ärenden om flyktingar och ensamkommande flyktingbarn ligger till del på enheten för Arbete och Tillväxt. De ensamkommande barnen ”tillhör” enheten Barn och Utbildning, sa Anders Månsson.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.