ÄLDREBOENDEN Igår redovisade vi en kartläggning av status på Bjuvs tre olika äldreboenden. Idag tar kommunalrådet avstånd från kartläggningen som han menar inte är politiskt förankrad. Istället ska en särskilt anställd lokalstrateg nu göra om den – göra ”rätt”?

Undertecknad är mitt uppe i genomgången av såväl de styrande SD/M:s budgetförslag som oppositionens. Det är en del att plöja igenom och jag har särskilt inriktat mig på området äldreboenden.

Med anledning av gårdagens redogörelse på bjuvsweek.se av förfallet och framtida behov på Varagården i Bjuv, Solhemmet i Ekeby och Ekhaga i Billesholm – motsvarande bara i underhållshänseende en summa  på i runda tal 70 miljoner kronor – kontaktade jag idag fredag kommunalrådet Mikael Henrysson för en kommentar.

Döm om min förvåning när han då säger att han helt tar avstånd från tekniskas kartläggning!

- Jag tar avstånd från den kartläggning du fått härifrån, säger kommunalrådet Mikael Henrysson (SD). Den är inte politiskt förankrad och dessutom inte gjord av den särskilda lokalstrateg som vi anställde i januari. Nu måste vi göra om och göra rätt.

Men den som vi refererar till är ju baserad på faktiska förhållanden om fönster, kök, badrum mm som behöver bytas ut. Om teknik som inte fungerar osv. Menar du att detta är påhitt från en enskild tjänsteman?

- Det kan ju finnas saker i den som är sanna, svarar Mikael Henrysson. Men det skulle varit verifierat hos vår lokalstrateg. Om allt gått rätt till så skulle tjänstemannen på Tekniska samarbetat om detta med lokalstrategen som vi anställde i januari 2022. Men så är inte fallet.

- Vår lokalstrateg är anställd för att göra en översyn av kommunens lokalbehov. Hennes utredning är snart färdig och då vet vi vad vi ska göra för något eftersom den kommer att ligga till grund för budgetarbetet nästa år, avslutar Henrysson.

Så nu väntar vi alltså på den ”riktiga” utredning som gjorts i kommunhuset på ”rätt” sätt. Men som ännu inte är färdig. Kan undra vad den kommer fram till. Jämförelsen blir intressant.

Vi ber att få återkomma!

Marianne Rönnberg Galmor

 

PÅ GÅNG

MSB:s kampanj Förberedda företag
Julmarknad i Norra Vram
Julpyssel i kyrkan
God natt, Alfons Åberg!
Spännande om vikingar på Arkivens dag i Billesholm

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.