BJUVS KOMMUN Kommunstyrelsen har igångsatt en hel rad nya renoveringsåtgärder. Inte minst på skolans område men också t.ex.när det gäller det nya Billesholms centrum.

De nya besluten handlar om inköp av ny diskmaskin till Brogårdaskolans kök, byte av golv i Varagårdsskolans kök, renovering av Varagårdsskolans tak. Vidare ska arbetet med att skaffa ny gaspanna till Bjuvs sporthall dra igång liksom byte av lekutrustning där skolverksamhet bedrivs i kommunens fastigheter i samtliga kommundelar.

I Skaparglädjens förskola i Bjuv ska en del av golvet bytas ut och även åtgärder inom VA-området, Skromberga Ryttarförening, strandskyddsdispens mm. finns på listan. Samt ett igångsättningsavtal för att ta fram ett plankostnadsavtal för Sibyllakiosken, så att den också på pappret får finnas kvar på sin nuvarande plats - det s.k. Sibyllatorget i norra Bjuv.

Nya Billesholm
Vid samma tillfälle klubbades även ett igångsättningsbeslut för omgörningen av centrala Billesholm. Det kommer fortfarande att dröja innan arbetet blir synligt. De ansvariga i kommunhuset måste upprätta en områdesplan över det faktiska område ombyggnaden ska gälla och allmänheten kommer också få möjlighet att yttra sig över det förslag som tas fram. Klart är i alla fall är kärnan är stationsområdet.

Inget är gjort i Billesholm på ett femtontal år minst. Pengar har de senaste åren i huvudsak istället satsats på norra Bjuv och det ”nya” centrum kommunen där vill bygga upp kring Köpcentrum, i norra delen av tätorten. Men nu är det snart Billesholms tur.

När trafiken kommer igång så att persontåg stannar också i Billesholm vill kommunen ha sin strategi för det nya Billesholm klar. Vid den tidpunkten kan man anta att också det nyexploaterade villaområdet ovanför Kungsgårdsområdet i riktning Fäladen, är klart. Med en tillväxt av nya invånare.

Stationen får nya perronger och en ny gång- och cykelbana så folk slipper korsa spåren med risk för sina liv. Detta innebär att hela stationsområdet måste rustas upp. Men mer än så.

- Vi ska renovera från stationen och upp längs Storgatan, säger Stefan Svalö, kommunstyrelsen ordförande. Inte enbart stationsområdet.

Du får säga ditt
Ännu finns ingen tidplan för när arbetet ska påbörjas och vilka faser det exakt omfattar. Men enligt Bjuvs kommun inkluderar det förutom perronger och tunnel även handelsområden och nya mötesplatser. På allmänna möten får även de boende komma till tals och säga sitt om projektet.

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.