Tre nöjda socialdemokrater efter två dagaras studiebesök på företag i Bjuv från vänster Liselott Ljung, Annelie Karlsson och Ulrika Thulin.
POLITIK Torsdag-fredag besökte Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen - Annelie Karlsson - Bjuv. Och det var en imponerad riksdagsledamot som reste hem. Imponerad av företagsamheten i kommunen.

Annelie Karlsson besökte tillsammans med Bjuvs oppositionsråd och tillika partikamraten Ulrika Thulin, samt Liselott Ljung, 2:e vice ordförande i Byggnadsnämnden, två företag på Foodhillsområdet med tillväxtplaner; Hello Fresh och Logent.

På torsdagen fick efter studiebesöken Håkan Sandin och Rudolf Tornérhjelm tillfälle att presentera sitt omfattande projekt Söderåsens BioParks de tre socialdemokraterna. Ett projekt som arbetar för att åstadkomma cirkulär miljövänlig produktion av livsmedel.  Och som bl.a. omfattar den tidigare så omtalade laxodlingen som nu är planerad att ligga inom det gamla Findusområdet istället för i närheten av Gunnarstorp. Foodhills AB ingår enligt projektledaren Håkan Sandin ”inte ännu”.

Karlsson, Thulin och Ljung fastnade för devisen herrarna presenterade och som kort kan sammanfattas som ”Den enes avfall blir den andras råmaterial”.

Annelie Karlsson blev till och med så imponerad av projektet att hon vid sittande bord kontaktade både tidigare landsbygdsminister Jennie Nilsson samt nuvarande energiminister Khashayar Farmanbar med förslaget att möta Sandin och Tornérhjelm i Stockholm.

"Vi har regeringsmakten"
- Vi (S) har regeringsmakten, sa Annelie Karlsson. Och när vi är ute i landet och ser spännande saker så gör vi inspel till statsråden m.fl.

- Själv ser jag detta imponerande projekt som något vi skulle kunna inleda med i Bjuv och sedan använda som modell över hela landet, sa Annelie Karlsson till bjuvsnytt.se.

Karlsson sa också att hon gillar tanken på att bygga en modell baserad på hållbart klimat och miljö och att få ekonomi i det.

- Det vore häftigt att ha en sådan föregångare i Bjuv, avslutade Annelie Karlsson.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.