Efter den numera ökända festen stod dansgolvet i Rotundan i en 5 cm tjock välling av vatten, lera och brandskum mm.
INSAMLING Idag startar en insamling för att stärka kassan i den olycksdrabbade Billesholms Folkets Park. Klicka på länken längre ner - om du kan tänka dig att bidra!

För knappt två veckor sedan spårade en ungdomsfest i Rotundan i Parken ur. Den anrika anläggningen såg ett tag ut att förlora sitt parkettgolv, som festprissarna lagt under ett lager av lervälling och annan skit. Renoveringen av bara golvet beräknades då gå på cirka 100 000 kronor. Utöver detta blev damtoaletten slagen sönder och samman – och dessutom kraftigt förorenad av avföring och spyor – och även sådant kostar mycket pengar att återställa.

Insamlingen där du nu själv kan bidra, om du känner för att Parken från 1898 ska kunna fortsätta finnas i minst 100 år till, har dragits igång av Patrik Haggren, som bl.a. föreläser och som nyligen gjort just detta på centralorganisationen Folkets Hus- och Parker i Stockholm. Där Billesholms Folkets Park är medlem.

Reijo Turja, ledamot i Parkens styrelse lokalt i Billesholm och en av dem som fått arbeta dygnet runt med Parkens renovering efter festen, är mycket glad över initiativet:

- Vi har kämpat för att få Parkens tidigare svajiga ekonomi på fötter och kommit en bra bit. Och så inträffar förstörelsen vilket kan äventyra hela Parkens existens!

- Därför är vi nu ytterst tacksamma för all hjälp och stöd vi kan få, fortsätter han. Tillsammans kan vi förhoppningsvis rädd den fina Billesholms Folkets Park.

Här donerar du till Parken.

Här kan du läsa om Parkens historia.

Här kan du läsa om festen som spårade ur.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.