I "djungelrum" som är en del av det nyöppnade Hänget på Jens Billesskolan finns det gott om utrymme för flermanspingis.

 

SKOLA-FRITID På tisdagen invigdes det s.k. Hänget, som ersätter den tidigare fritidsgården. Hänget finns på Jens Billeskolan och förväntas bli en levande mötesplats för elever men även lärare.

I vintras stängdes fritidsgården som var belägen inom det gamla skolområdet Skeneholm i centrala Billesholm. Sedan dess har det talas om ett Häng på Jens Billeskolan istället. Öppnandet har dröjt bl.a. för att det inte varit helt lätt att rekrytera personal som vill jobba kväll men nu är Latif Peci och Sofie Andersson anställda och fit for fight. Sofie har för övrigt hela sommaren jobbat i containerfiket vid skejtparken i Bjuv.

Vid invigningen kan man nog säga att vädret var till viss nackdel för Hänget. Solen sken och det var varmt ute. Något man annars oftast längtar efter men när det gäller att locka folk till inomhusaktiviteter, kanske inte maximalt.

Men en del tappra och trogan elever var där och verkade redan helt inkörda på att detta ska bli deras absoluta tillhåll efter skolan.

 


- Det är klart vi ska vara på Hänget. Det är bra här!

 

På frågan om de kommer att vara på Hänget var svaret ett odelat: Ja!

Varför?

- Det är så tråkigt att vara hemma.

Brukade de då vara på gamla stället?

- Nej. Det låg för långt bort från skolan.

Logiskt och hoppfullt för Hänget. Där man förutom att softa, spela pingis eller läsa läxor också kan fika. Här är det nämligen öppet fram till kl 19 varje dag.

 

 

Sofie har varit runt i skolan och hört med eleverna vad de kan tänka sig ska fylla den fasta punkten ”Veckans grej” och eleverna har varit kreativa. Idag har ett antal i alla fall bett att få fram pingisbordet. Uppställt i ”djungeln”, som vi på redaktionen på eget bevåg döpt det rum till som tidigare bara innehöll elevskåp men som, sedan det dekorerats av ett gäng bildelever, nu är fullt av djur och natur. Med utgångspunkt i djungeln.

Ann-Sofie Fridehjelm, ordförande i Barn- och Utbildningsförvaltningen, invigde å det allvarligaste Hänget. Hon tackade dem som trots fint väder kommit och sa att hon hoppas eleverna ska använda möjligheten här att få hjälp med tex läxorna.

Relationsskapande
- Jag hoppas också att lärarna går hit, sa Ann-Sofie Fridehjelm. Jag ser den här platsen som ett ställe där man kan skapa relation lärare-elever. Hänget kan om vi vill bli en viktig bro mellan skolan och fritiden.

Socialdemokraterna var bortsett från Ann-Sofie Fridehjelm väl representerade på Hänget denna kväll. Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande, fanns på plats liksom Kenneth Bolinder och Kjell-Åke Johnsson.

Från tjänstemannasidan träffade vi Kent Andreasson – ”pappa” till skejtparken och nu också det nya Hänget och till vardags tillika chef för Kultur- och Fritidsförvaltningen. Kerstin Wulff, förvaltningschef på byggnadsförvaltningen samt chef för drift- och fastighetsavdelningen hade också kommit för att se det senaste tillskottet på barn- och ungdomssidan liksom Carina Leffler, förvaltningschef på Barn- och Utbildning.

Skolans två rektorer var så klart också med. Sven Wolt för lågstadiet och nyrekryterade Fotini Sandek för högstadiet.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.