SKOLAN Eva Elg är nyanställd specialpedagog med uppdraget att få fler elever, med hög skolfrånvaro, att vilja komma tillbaka till skolan. Dessutom ska hon stötta skolorna med att hitta rutiner för att tidigt fånga upp elever i riskzonen. 

- Mitt arbete handlar bland annat om att skapa en brygga mellan mellanstadiet och högstadiet, säger Eva i ett pressmeddelande från Bjuvs kommun.

- Vi vet att många elever löper en större risk att stanna hemma när de byter stadium.

 

  

- Vi ska därför arbeta för att göra det tryggare i skolan och när det är möjligt, anpassa skoldagen eller skolgången efter eleven. Allt för att hon eller han ska öka sin närvaro i skolan.

Bjuvs kommun har valt att lägga fokus på skolan och skolmiljön och hur den kan anpassas och utvecklas. Man tittar på hur eleverna ska hitta tillbaka till skolan, vilka förväntningar som skolan och föräldrarna har på eleverna och inte enbart de sociala faktorerna.

– Mycket handlar om vilken tro och vilka förväntningar som finns på varje elev, säger Eva. Det handlar om att tro på varje barn. Att säga: vi ska hitta vägar för att just du ska lyckas.

Forskning visar att elever med hög skolfrånvaro och utan fullständigt betyg har en ökad ohälsa i vuxenlivet.

– Vi kan säga att hög skolnärvaro är vaccination mot ohälsa, säger Eva. Om vi får fler barn att vilja vara i skolan kommer vi spara in många resurser men framför allt mycket mänskligt lidande. Därför är det viktigt att vi redan tidigt börjar arbeta med dessa frågor. Det ser jag fram emot att göra i Bjuvs kommun. 

– Det är en viktig satsning i Bjuvs kommun och hänger ihop med vårt arbete med att öka måluppfyllelsen, säger Ann-Sofie Fridehjelm, ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Alla våra barn ska ha möjlighet att lyckas.

Evas anställning är finansierad med bidrag från Specialpedagogiska myndigheten.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.