DISCO Fredagen den 23 oktober anordnar Nattvandrarna i Ekeby och Billesholm tillsammans ett Halloween-disco på Flamman i Ekeby. För unga i åldern 13-17 år. Inte oväntat hoppas arrangörerna på fullt hus.
Nattvandrarna i Ekeby bildades i slutet av 2014 och när så Nattvandrarna bildades i Billesholm några månader senare inledde de två grupperna direkt ett samarbete. Det planerade discot är ett exempel på detta.

I Ekeby har medlemmarna anordnat en lång rad vandringar och de har från start haft stort stöd av de företag som alltid stöttar allt som händer i Ekeby. Kommunens stöd har de inte minst genom att de får disponera en välhållen lokal i centrala byn, där de kan samlas inför vandringarna.

Även i Billesholm har Nattvandrarna fått en lokal att vistas i. Närmare bestämt där fritids tidigare var på Skenholmsskolan. När vandrarna kallade till den första träffen var uppslutningen stor i Billesholm. Många föräldrar sade sig vara intresserade av att delta i nattvandringar i byn. Men sedan dess har läget enligt uppgift från olika håll "lugnat ner sig" i Billesholm och numera får styrelsen jobba hårt för att hålla verksamheten igång vad gäller att fylla vandringscheman och annat.

- Men vi ger inte upp, säger ordförnade Mikael Nerberg, när han överlämnar en nytryckt affisch som säger att nu är det snart dags för ett rejält disco för de unga. På Flamman i Ekeby.

- Vi har också ordnat busstransport så att ungdomar från hela kommunen ska kunna vara med. Och det är klart vi hoppas att så många som möjligt har lust att komma, tilläger han.

Biljetter till discot kan förköpas mellan den 20 september och 21 oktober. I Bjuv på Sibylla, i Billesholm på Ica och i Ekeby på Ekebyhallen. Förköpspriset är 40 kronor och då ingår bussresan tur och retur. Tar man sig själv till Flamman är entrépriset 50 kronor. Bussen avgår från Sibylla-kiosken kl 18.30, från Billesholms järnvägsstation kl 18.45 och EFTER discot rullar den från Ekeby via Billesholm till Bjuv kl 01.15. Nattvandrarna åker med på bussen.

Kvällens discjockey heter DJ Boom Boom.

Söker fler vandrare
Att nattvandra är inte glamoröst utan det handlar om att ställa upp för sina barn och ungdomar och i slutändan också för sitt samhälle. Riksorganisationen Nattvandrarna håller med jackor när man registrerat sin förening och tillsatt styrelse etc. Coachning erbjuds så att deltagarna är bekanta med hur olika situationer som kan uppstå under vandringarna ska bemötas. Att nattvandra är kort sagt ett av flera sätt att visa att man bryr sig. Om sina ungdomar som sagt. Och om sitt samhälle.

I både Billesholm och Ekeby har man lyckats enas och bilda lokala föreningar av Nattvandrarna. I Bjuv har det hittills inte gått att göra samma sak. Visserligen kunde vän av ordning tro att en del av de 900 som förra sommaren skrev under på att de vill ha stopp på buset på Bjuvs gator och torg, också var beredda att lägga ner lite privat tid på att detta skulle bli verklighet.

Ett iskallt Bjuv?
Men Peter Persson har vid ett par tillfällen gjort upprop både här på bjuvsnytt.se och i andra sociala medier och också tillverkat broschyrer och reklam som han spridit för att få ihop en grupp nattvandrare - men icke! Intresset i Bjuv har visat sig vara så gott som isklallt. Varför kan ju vara något att fundera på. Om det är så att du får lust att ändra på detta, kontakta Peter Persson. Finns på Facebook.

Marianne Rönnberg Galmor

 

MarianneMarianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.