MEDIA När bjuvsnytt.se sjösattes för 2,5 år sedan blev tidningen snabbt kallad föregångare och uppmärksammad i riksmedia. Som en föregångare vad gäller det nya mediafenomenet lokal lokaljournalistik på nätet. I senaste artikeln heter det "Hur en svensk journalist räddade byns lokalbevakning hemifrån".
Emellan uppmärksamheten rullar jobbet på redaktionen i Bjuv på i en lunk som med tiden blivit rutin. Redaktören, vanligtvis undertecknad, gör sin egen mix av vad som händer i samhället. Det blir nyheter - gärna av politisk karaktär, kyrkans alla turer bevakas, det ena reportaget efter det andra, som speglar alla de talanger etc som finns i lokalsamhället, blir till. Evenemang presenteras i korthet under På gång.
 
Bildtext: Osminkat direkt från Bjuv.
 

Och så ibland ringer telefonen och ännu en kollega vill komma och intervjua om hur och varför bjuvsnytt.se blev till, hur tidningen tagits emot av såväl allmänhet som "makten", och om det går att försörja sig på jobbet.

Häromdagen var en ung reporter från Familjen Helsingborgs blogg här. Och så har Adam Jönsson på smashdig.com varit på besök.

På torsdag kommer för övrigt ytterligare en annan journalist till redaktionen - på studiebesök. För att höra hur man startar det senaste - alltså lokaltidning på nätet. Precis som t.ex. burlovsnyheter.se och fyren.se tidigare gjort.

Här kan du läsa Adam Jönssons intervju med mig på smashdig.com.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.