BJUV Ett femtontal ungdomar hade slutit upp utanför Almliden i Bjuv för att demonstrera för att kommunens ungdomsgårdar ska bevaras. Förvaltningschefen mötte dem och lät dem framföra sina synpunkter.

Lite mer än ett dygn innan Barn- och Utbildningsnämnden möttes för att avgöra ödet för en rad verksamheter inom deras ansvarsområde startade ett upprop på Facebook om en demonstration med syfte att framföra ungdomarnas åsikter om nedskärningarna. Ett 15-tal personer hade läst uppropet och kom till Almliden.

 

Arrangörerna och bland dem särskilt Sabina Morrison, tidigare ordförande för Ungdomsfullmäktige, fanns också på plats under mötet på onsdagskvällen.

- Jag är nöjd med att det kom ett 15-tal personer, säger hon. Men jag är orolig över att man ska skära bort en miljon när det bara finns tre miljoner totalt till verksamheten.

- För i förlängningen kan det leda till att personal också försvinner och till slut blir det så att hela fritidsgården får stänga.

Målvakt
Före mötet hade ungdomarna utlovats att få träffa Bo Blixt, ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden som fattar de politiska beslut som ska genomföras, samt Carina Leffler, chef för Barn- och Utbildningsförvaltningen och den som har i uppgift att verkställa besluten.

På den utsatta tiden dök dock endast Carina Leffler upp och pratade med ungdomarna. Gång på gång under samtalet förklarade hon att det är politikerna som bestämmer om pengarna och hon som ska göra jobbet och att det bästa vore om de unga pratade med politikerna. Men Blixt dök aldrig upp. Istället anslöt sig så småningom S-politikterna Kjell-Åke Johnsson och Emil Lord.

Sabina Morrison i vit jacka och Carina Leffler i beige jacka och svart halsduk. Sista bilden: S-politikerna Emil Lord och Kjell-Åke Johnsson kom ut och samtalade med demonstranterna (till höger om Sabina Morrison).

 

Bollplank
Efter demonstrationen talade vi med Sabina Morrison:

- Carina Leffler sa att hon vill hålla kontakten med mig och att vi ska försöka få ihop en representativ grupp ungdomar som hon kan ha som bollplan i arbetet, säger Sabina Morrison.

- Jag har ju egentligen ingen officiell uppgift idag eftersom jag lämnat Ungdomsfullmäktige och inte går i skolan här. Men jag är engagerad i hur ungdomar har det i Bjuvs kommun och jag var helt enkelt tvungen att försöka göra något bra av det här, avslutar Sabina Morrison.

Läs också vår tidigare text om demonstrationen och nedskärningarna här.

{source}<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/ifJiHMRg1dk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe><{/source}

 

Text: Marianne Rönnberg Galmor              Foto och film: Lars Svendsen


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.