LEADER Bjuvs kommun ingår i leaderområde Nordvästra Skåne med Öresund. På ren svenska betyder det att om du har ett projekt eller företag som utvecklar landsbygden så kan vara med och dela på de 68 mkr som ska fördelas just nu.

Leader är en del i det svenska landsbygdsprogrammet samt en metod för att utveckla landsbygden. Sverige är uppdelat i 48 leaderområden och 7 av dem finns i Skåne. Bjuv ingår tillsammans med 9 andra kommuner i leaderområde Nordvästra Skåne med Öresund.

 

I leadersammanhang betraktas denna region som självförsörjande och en föregångare när det gäller att visa hur en nära lokalt förankrad produktion av råvaror, tjänster och idéer hos människor kan samverka och samtidigt vara miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara.

Genom att periodvis fördela pengar ur fyra fonder hoppas man dock kunna stimulera företag, organisationer, föreningar och myndigheter till ytterligare stordåd inom sina områden. Fonderna Leader arbetar med är Jordbruksfonden för landsbygdens utveckling, Havs- och fiskefonden, Socialfonden och Regionala utvecklingsfonden.

De övergripande målen med att fördela pengar på olika verksamheter och projekt är att stärka den lokala marknaden och bidra till ett attraktivt boende, en god kompetensförsörjning, en livskraftig miljö. Samt att möjliggöra och uppmuntra lärande. Inte minst viktigt i en kommun som Bjuv.

På det nyinvigda lokala leaderkontoret som Bjuv sorterar under ligger i centrala Örkelljunga och där arbetar de ansvariga målinriktat för att bl.a. åstadkomma nya företag, nya arbetstillfällen, nya mötesplatser, nya nätverk, nya grönområden och nya affärsmodeller.

Varje kommun har en representant i leader och i Bjuv är det Kent Andréasson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, som innehar uppdraget.

Hela 68 miljoner ska nu fördelas. Vill du testa om din idé eller ditt företag platsar bland de lyckliga som får ta del av kakan så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så förklarar hon resten. Eller ring henne på 0709-77 33 33.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.