HYGIEN En mindre, nyöppnad butik i centrala Bjuv får skarp kritik av Länsstyrelsen för ohygienisk hantering av livsmedel.
Enligt Länsstyrelsen har verksamheten inte ändamålsenliga rutiner för säker livsmedelshantering eftersom allvarliga avvikelser noterades vid revisionen och inspektionen.
Myndigheten kräver att följande avvikelser åtgärdas enligt följande förslag från innehavaren själv:
1. Lagret, wc och köket rengörs noggrant.
2. Sängen samt övriga ovidkommande saker tas bort från livsmedelslokalen.
3. Golvmoppen hängs upp efter avslutat rengöring.
4. Flytande tvål, pappershanddukar och toapapper finns fortsättningsvis alltid på wc.
5. Fönster och dörrar hålls stängda.
6. IR-termometer inköps för de egna temperaturmätningarna.
7. Frukt och grönsaker förvaras under solskyddet.
8. Delning och inplastning av melon upphör.
9. Varor som saknar obligatorisk varningstext förvaras på lagret tills extra lapp med
varningstext klistras på varan.
10. Skylt med obligatoriska märkningsuppgifter för lösviktsägg sätts upp vid äggen.
Samtliga avvikelser åtgärdas omedelbart.
Uppföljning i höst
Uppföljning av bristema kommer att ske genom extra offentlig kontroll senast den 4 september 2015 och butiksinnehavaren kommer att debiteras för inspektionsarbetet.
MRG