BJUV Tidigare SD-profilen och numera ordförande i Framstegspartiet Riks - Allan Jönsson - återvaldes på årsmötet i klubben på Höganäs-Bjuf till posten som huvudskyddsombud. Av en enhällig klubb.

Ett uppdrag som IF Metall på högre ort i december 2013 tog ifrån honom med hänvisning till att "Engagemanget i SD är inte förenligt med uppdrag i IF Metall", som ordförande för IF Metall Nordvästa Skåne uttryckte det till HD, då det begav sig.

- Det känns både omtumlande och jätteskönt, säger Allan Jönsson. Alla medlemmarna på min arbetsplats - 63 stycken - stog enhälligt bakom beslutet.

- Jag brinner ju för uppdraget och har aldrig misskött det. Och så tog IF Metall det ifrån mig. För att jag var Sverigedemokrat, som jag ser det.

Allan Jönsson ifrågasätter om avdelningen på detta sätt har juridisk rätt att frånta honom ett uppdrag som huvudskyddsombud.

- Tolkar jag lagen rätt så är detta ett avtal mellan arbetstagare och arbetsgivare, dvs mellan mig och Höganäs Bjuf. Så jag förstår inte att Avdelningen kunde göra som den gjorde.

Överraskat förbund
När jag på torsdagen får tag på Mikael Andersson i IF Metall NV Skåne är han överraskad över nyheten om återvalet, som han nyligen fått ta del av.

- Vad jag vet har Allan Jönsson hoppas av sina uppdrag inom Sverigedemokraterna och då är allt ju okej. Det var dem vi inte fann förenliga med våra regler.

Vilken eventuell skillnad det kan innebära att Allan Jönsson från och med nu istället är ordförande för Riksorganisationen Framstegspartiet, vet inte Mikael Andersson.

- Vi får helt enkelt på förbundsnivå granska det nystartade Framstegspartiets agenda och se vad vi kommer fram till, avslutar Mikael Andersson.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.