BILAR Slutklämmen på Eddys bilshow i Billesholms Folkets Park var imponerande. Eddy räknade till runt 750 fordon och massor av besökare.
- Jag kör ut och ser om det kommer några bilar på årets sista bilträff i Parken, tänkte jag som inte hunnit dit någon av de tidigare torsdagarna i sommar.

Det var i torsdags och gissa om jag blev paff när jag knappast kom fram utanför huvudentrén! Det formligen kryllade av bilar kategorier. Att parkera där kunde jag glömma. Det blev att köra till Jens Billes parkering och långt bortåt Blå Berg hitta någonstans att ställa bilen.

Det var riktigt imponerande att se alla som tog sig till Parken denna kväll. Som vanligt stod Eddy själv och vinkade in ekipagen genom den gamla entrégrinden i trä. Den lika väl bevarad som resten av byggnaderna i Parken.

- Du måste ta en bild på korvkön också, sa någon vän till mig när jag gick runt med kameran och plåtade bilar och människor. Korvkön är extremt lång!

 

 

 

Efter en stund kom jag fram till grillen där Friluftsfrämjandet med kulturprismottagaren Johnny Nilsson vid rodret grillade korv på löpande band. Kollegan Eva stod bredvid och la upp färsk korv så att Johnny inte skulle tappa takten. Bröd, senap, ketchup – varsågod nästa!

 

 

- Vi har grillat 400 korvar, sa Johnny och Eva. Senare mötte jag Evas man Sven som körde i skytteltrafik till närliggande butiker och köpte mer korv och han var uppe i siffran 800…..

 

 

Nåja, vädret var finfint denna kväll i Parken och såväl korvätare som kaffesugna satt överallt på de gröna gamla trädgårdsmöblerna som varit med i Parken sedan starten 1898. Mellan möblerna och runtomkring fanns förutom bilar också mängder av MC och mopeder.

 

 

Över det hela sköljde musik från högtalarna och vart jag än såg så var stämningen god. Både bland de lokala besökarna och de mer långväga.

- Det här var en bra kväll, summerade Eddy när bilarna började ge sig hemåt. Jag har räknat till 600 fordon inne i Parken och cirka 150 på gräset i korsningen Norra Vramsvägen – som vi numera också får ställa upp bilar på.

- Hej då Eddy, vi ses nästa sommar, ropar en kvinna från en förbipasserande bil.

 

 

- Träffarna har blivit väldigt populära, konstaterar Eddy.

- Men ikväll var trots allt inte rekord för året. Det var istället förra torsdagen. Då räknade jag till 800 fordon som kom hit, avslutar han.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.